PORODICA DEČKA KOJI JE UMRO BJEŽEĆI PRED POLICIJOM ŽELI ODGOVORE: ‘Nije stao jer se bojao za život’…

Dramatična potjera okončana je tragedijom u Gorskom Kotaru
Obitelj Denija Šnajdera, 22-godišnjaka čije je tijelo nakon dvodnevne potrage pronađeno u subotu u nepristupačnoj šumi nedaleko Lokvi, čeka odgovore od policije pred kojom je mladić bježao, te skončao u snijegu.

Bojao se za vlastiti život

Za 24sata mladićev otac izjavio je kako je uvjeren da mu je sina netko napao dok je bježao od policije. Denijeva djevojka prisjeća se pak kako nije želio stati jer se bojao za život.

“Vozili smo se u četvrtak iz Rijeke prema Brodu na Kupi, gdje živimo. Oko 23:30 na naplatnim kućicama Lučice policija, koja je bila u kontroli, signalizirala nam je da stanemo. Deni je prepoznao jednog policajca, a budući da nije imao vozačku dozvolu, prestrašio se i dao u bijeg”, opisuje 18-godišnjakinja s kojom je Šnajder imao devetomjesečnog sina.

Prema njezinim riječima nastavio je voziti starom cestom za Rijeku, no kod Jelenja je automobil ostao bez benzina. Cijelo vrijeme za njima su se vozila i dva policijska automobila. S Denijem i njegovom partnericom u automobilu su bili 20-godišnjak i još jedna maloljetna djevojka.

‘Policajci su nas psovali i tukli’

“Nakon što je automobil stao Deni je otrčao, a na mene su nasrnula trojica policajaca. Izvukli su me iz auta i počeli tući. Gurali su mi glavu u snijeg i psovali mater cigansku”, opisuje 20-godišnjak i dodaje kako su ih policajci pitali tko je vozio i tvrdili da će odbjeglog vozača pronaći.

S lisicama su svi odvedeni u policijsko sjedište u Rijeci. Pušteni su tek nakon nekoliko sati, a za Šnajderom je nastavljena potraga.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je tek u subotu. Uzrok smrti još nije službeni potvrđen.

net.hr