PONOVO IZAZVAO SKANDAL: Reprezentativac BiH burno reagovao nakon što je saznao da neće igrati…

Reprezentativac BiH Ognjen Vranješ, propustio je susret sa Olympiacosom u srijedu. Odlukom trenera Manuela Jimeneza Vranješ nije bio uopšte ni u konkurenciji za ovu utakmicu.

Naime, Jimenez je najprije odlučio izostaviti Vranješa iz početne postave, a kada je to saznao, Vranješ je poludio u hotelu, gdje su ga smirivali članovi rukovodstva kluba. Treneru AEK-a zasmetalo je ponašanje reprezentativca BiH, pa ga je hladno precrtao sa spiska za utakmicu.

Vranješ se uopšte nije pojavio na utakmici, već je otputovao kući, a kako pišu grčki mediji, nije se pojavio na današnjem treningu AEK-a.

insportal.net

Svoje prve nogometne korake napravio je u rodnoj Banjoj Luci gdje je igrama za FK Borac u BH Premier ligi skrenuo pažnju inostranih klubova. Godine 2009. prelazi u Crvenu Zvezdu, odakle je bio posuđivan Napretku iz Kruševca, te Sheriffu iz Tiraspola.

Prije bosanskohercegovačke A selekcije igrao je za bosanskohercegovačka mladu U-21 reprezentaciju. Za A reprezentaciju debitovao je 16. novembra 2010. na prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Slovačke u Bratislavi.

U junu 2014. godine, tadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić, uvrstio je Vranješa na spisak igrača za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Na prve dvije utakmice Svjetskog prvenstva, Vranješ nije dobivao priliku, ali je odigrao posljednjih 30 minuta trećeg kola protiv selekcije Irana.

U junu 2016. godine, nastupao je za BIH na Kirin kupu u Japanu. Odigrao je polufinalni meč revijalnog turnira protiv selekcije Danske koji je završio remijem 2-2, ali je na penale BIH prošla u finale rezultatom 6-5. U finalnom meču turnira protiv selekcije Japana, Vranješ dobiva drugi žuti karton te biva isključen u drugom poluvremenu. BIH ipak uspijeva pobijediti Japan rezultatom 2-1 i osvojiti Kirin kup