Pomozimo Ajli da preživi! Ova vesela djevojčica treba našu pomoć

Koliko košta jedan život? Posljednjih nekoliko godina, a posebno u posljednjih nekoliko mjeseci, svjedoci smo kako su mnogi naši sugrađani prisiljeni tražiti pomoć od dobrih ljudi, kako bi uspjeli izliječiti svoje najvoljenije.

Jedna od tih je i porodica divne Ajle Lupić, koja je rođena 2. septembra 1994. u Zvorniku. Mala Ajla ima dijagnozu Glioma n. Optici.

Nakon prve operacije koja je rađena u decembru 2007. u Tuzli, Ajla je izgubila vid na lijevo oko, a godinu poslije urađena je još jedna operacija u Ljubljani.

U junu 2008. krenula je s hemoterapijama, koje su trajale do februara 2010., a 2012. je u Istanbulu imala još jednu operaciju lijeve orbite.

S operacije na operaciju, ukratko bi se mogao opisati Ajlin život, a onda 13. jula 2016. kontrolni nalaz MRI orbite, pokazuje progresiju na desnom oku na koje vidi.

Ajla je krajem decembra 2016. ponovo morala na hemoterapiju, koju završava godinu poslije, a novi kontrolni nalaz nalaz pokazuje da tumor nije nestao.

U januaru 2018. organiziran je novi put u Tursku, a dijagnostika je urađena na klinici Medical park, i situacija nije nimalo laka.

Ajla sada gubi vid na desnom oku i u aprilu je čeka novo putovanje za Tursku, koje itekako košta, a roditelji male Ajle već su na izmaku i finansijski i na sve druge načine, jer kako djevojčici objasniti da možda više nikada neće vidjeti, kako se pomiriti sa činjenicom da je svakim danom sve teže, a život ti visi o koncu. Kako?

Ajla je rođena sa neurofibromatozom tip 1, rijetkom bolesti. U prijevodu, tumori napadaju nervne sisteme, što se kod nje odrazilo na očne živce.

Uprkos tome, Ajla Lupić je hrabra i vesela djevojčica, za koju ima nade, a sve što treba je da još jednom pokažemo svoju humanost i pomognemo da se spasi još jedan život.

Ne do​pustimo​ da se Ajlino svjetlo ugasi, neka ono traje još dugo, dugo godina, jer na svijetu postoji još mnogo lijepih stvari koje Ajla tek treba vidjeti.

Uplate za njenu operaciju možete izvršiti na račune priložene u fotogaleriji.

Avaz.ba