POLICIJSKA POTJERA OD MODRIČE DO MAGLAJA| Jedan uhapšen, drugi uspio pobjeći: Pogledajte šta su uradili…

Policijska uprava Doboj podnijet će Okružnom tužilaštvu u tom gradu krivične prijave protiv dvojice Modričana zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droge.

Radi se o, kako saznajemo, Željku L. (21), koji je uhapšen, te Danijelu P. (28), koji je u bjekstvu i za kojim se intenzivno traga.

Njih je jučer, oko 5 sati ujutro, pokušala zaustaviti patrola modričke policije, ali su oni, vidjevši policajce, samo jače dodali gas i krenuli bježati u pravcu Maglaja. Tu ih je sustigla policijska patrola, koja je uz pomoć kolega iz MUP-a ZDK uhapsila Željka L., dok je njegov saučenik uspio pobjeći.

Kod Željka L. su prilikom hapšenja pronađene dvije vrećice, jedna sa marihuanom, a druga sa spidom, saopćeno je jutros iz dobojske policije, uz navođenje inicijala osumnjičenog.

– Pretresom porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi D.P. pronađeno je više paketića različitog sadržaja, 38 sjemenki kanabisa, 29 tableta ekstazija, jedna digitalna vaga i drugi predmeti – navodi se u saopćenju.

Preteresom kuće Željka L., kako saznajemo, nisu pronađeni narkotici.

Iz policije su naveli da su pretresi porodičnih kuća i pomoćnih objekata koje koriste osumnjičeni obavljeni na osnovu naredbe Osnovnog suda Modriča.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja.

Policijska uprava Doboj podnijet će Okružnom tužilaštvu u tom gradu krivične prijave protiv dvojice Modričana zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droge. Radi se o, kako saznajemo, Željku L. (21), koji je uhapšen, te Danijelu P. (28), koji je u bjekstvu i za kojim se intenzivno traga. Njih je jučer, oko 5 sati ujutro, pokušala zaustaviti patrola modričke policije, ali su oni, vidjevši policajce, samo jače dodali gas i krenuli bježati u pravcu Maglaja. Tu ih je sustigla policijska patrola, koja je uz pomoć kolega iz MUP-a ZDK uhapsila Željka L., dok je njegov saučenik uspio pobjeći.

faktor.ba