Policija u slučaju Krunić odvjela POSLJEDNJU osobu koju biste pomislili

“Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sinoć su odvjeli osobu incijala R.G. iz Banje Luke, zbog slučaja Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, te Gorana Ilića”, saopćeno je.

Rodoljub Gajić, uposlenik Sector Securityja čiji je vlasnik bio ubijeni banjalučki biznismen Slaviša Krunić, uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji koja se dogodila 22. aprila.
Kako Klix.ba nezvanično saznaje, Gajić je bio lični tjelohranitelj Slaviše Krunića i radio je na osiguranju kuće, odnosno djece i supruge Slaviše Krunića.

On je, kako se saznaje, odavao informacije o mjestu boravka i kretanju svog nadređenog. Prema posljednjim informacijama, nakon što je priveden u prostorije MUP-a RS on je priznao učešće u organizaciji likvidacije.

Ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića se, podsjetimo, dogodilo 22. aprila oko 22:30 sati u mjesto Glamočani. Gajić je za ubistvo osumnjičen skupa sa Benedijem Đukanovićem koji je u bjekstvu, Emilijom Baldom koji je u pritvoru i Željkom Kovačevićem koji je ubijen u razmjeni vatre.

Nakon kriminalističke obrade Gajić će biti predat nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.
Prijavi grešku