POGLEDAJTE ŠTA SE DESILO: Intenzivira se potraga za Esadom Omersoftićem, pretražit će se teren od Maglaja do Doboja…

Mještani Maglaja rano jutros nastavili su akciju potrage za 18-godišnjim Esadom Omersoftićem koji je u noći s 31. decembra na 1. januar oko tri sata ujutro očevim vozilom sletio u rijeku Bosnu kod Maglaja. Akciji se danas priključuju i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, a pretražit će teren od Maglaja do Doboja.
Vozilo je pronađeno i izvučeno iz rijeke, a Esad se od tada smatra nestalim.

Akcija pretrage terena počela je istu noć nakon prijave mještana da je vozilo završilo u rijeci Bosni u ulici Srebreničkih žrtava rata. Vatrogasci su izvukli vozilo u kojem je pronađena patika i naočale, ali ne i 18-godišnji Esad.

Pretragu terena tokom jučerašnjeg dana vršili su pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i mještani, a danas će se navedenim spasilačkim timovima i mještanima s tri čamca pridružiti i Federalna uprava civilne zaštite.

“Mi smo jutros krenuli prema Maglaju s tri čamca i s našim timovima ćemo pretraživati teren od Maglaja prema Doboju. Dio tima je ostao u Operativnom centru Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu odakle će pripremati dalje aktivnosti na pronalasku mladića”, izjavio je direktor FUCZ Fahrudin Solak za Klix.ba.

Akcija potrage za Esadom krenula je jutros u 7:30 sati u Maglaju vizuelnim pregledom terena kojeg vrše mještani, a s čamcima će se detaljnije pregledati obale i rijeka Bosna.

Pripadnici MUP-a ZDK odmah po zaprimljenoj dojavi o nesretnom slučaju obavili su razgovore s Esadovim prijateljima, provjerili su sve ugostiteljske objekte gdje bi mogao biti, međutim, niko nije mogao potvrditi gdje se Esad nalazi.

Klix