Pogledajte šta je Mektić radio kada mu se BOŠNJAK prijavi za posao

U pismu uposlenici navode i koga je ministar Mektić zaposlio u Ministarstvu sigurnosti BiH. Faksimil pisma uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH.

– Kako su se u Ministarstvu sigurnosti BiH preko noći pojavili novi službenici, supruga od Mektićevog pratioca Svetlana Š., zatim supruga SDS-ovog funkcionera iz Istočnog Sarajeva Radmila L., brat od kuma tvog šefa kabineta Igora Golijanina, Ćućilo Dragan …? Da li je normalno da se u tvom mandatu od četiri godine u Ministarstvu sigurnosti BiH zaposlilo 20 Srba, jedan Bošnjak i niti jedan Hrvat? Moralno, li je?

Mektiću njegovi uposlenici zamjeraju i zašto protekle četiri godine, koliko je na čelu tog ministarstva, a što je u njegovoj direktnoj nadležnosti, nije poduzeo ništa da se zabrani četničko okupljanje i njihovo postrojavanje u Višegradu.

– Zašto nisi ni riječi napisao ili pokrenuo bilo kakvu aktivnost nakon postrojavanja četnika u Višegradu, a toliko se boriš za bošnjačke interese? Moralno, li je? Da li je normalno da donosiš odluke za koje uopšte nisi nadležan samo da bi sklonio sekretara Ministarstva Dautbašića kako bi bilo manje svjedoka činjenja tvojih teških nezakonitosti? Moralno, li je?

Afere s maloljetnicama

Uposlenici Ministarstva sigurnosti optužuju ministra Dragana Mektića i za neprimjerene odnose s maloljetnicama i studenticama.

– Dragane Mektiću, znaš vrlo dobro da si zadnja osoba na svijetu koja bi trebala povlačiti pitanje moralnosti nakon silnih skandala i nemorala s maloljetnicama i studenticama za koje misliš da si uspio zataškati – zaključuje se u pismu uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH u kojem iznose teške optužbe na račun ministra Mektića.