POGLEDAJTE KO SUTRA DOLAZI U BANJA LUKU: Zabranjeno nošenje ruksaka, otvaranje prozora, točenje alkohola…

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) ponovili su da, povodom dolaska delegacije Vijeća Federacije federalne skupštine Rusije koju predvodi Valentina Matvijenko (Matviyenko), poduzimaju najviši stepen mjera sigurnosti da bi ova posjeta protekla u najboljem redu.

Tokom sutrašnjeg dana, kada će ruska delegacija, u okviru službene posjete BiH, boraviti u Banjoj Luci, od 11 do 12 sati i od 16 do 17 sati od Međunarodnog aerodroma Banja Luka u Mahovljanima do Banje Luke bit će zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila određenim putnim pravcima i ulicama.

Saobraćaj će biti obustavljen na dijelu magistralnog puta Laktaši – Bosanska Gradiška, od skretanja za aerodrom do Aleksandrovca, od Aleksandrovca do Aleksandrovačke petlje, dionica autoputa E661 (Gradiška – Banja Luka), od Aleksandrovačke petlje do Klašnica, zapadni tranzit (ulica Krajiških brigada) – ulica Ranka Šipke – ulica Vuka Karadžića – ulica Kralja Petra I Karađorđevića – ulica Bana dr. Todora Lazarevića.

Također, na navedenoj trasi kretanja delegacije u ovom periodu dolaska i odlaska ruske parlamentarne delegacije bit će ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju, uključujući bicikliste i pješake.

Iz MUP-a RS apeliraju na građane da na toj trasi puta ne ostavljaju parkirana vozila.

Građanima savjetuju da u utorak izbjegavaju kretanje ovom trasom i užim centrom grada zbog toga što će veliki broj saobraćajnica biti zatvoren za saobraćaj i ograničeno kretanje pješaka.

Apeliraju na građane da se pridržavaju uputstava MUP-a RS i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ruske delegacije.

Građanima savjetuju da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, izbjegavaju nošenje ruksaka i da svakako kod sebe imaju neki identifikacioni dokument. Također, savjetuju da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na terase, krovove zgrada i slično.

Na području trase kretanja i užeg centra Banje Luke zabranjena je i upotreba dronova.

U užem centru grada sutra će biti na snazi i naredba o zabrani rada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost te točenje alkoholnih pića.

Avaz