POGLEDAJTE KO JE MUSTAFA HASANBAŠIĆ: Čovjek koji je danas pucao i fizički napao policajce RS-a…

Mustafa Hasanbašić, koji je danas pucao na dobojsku policiju kada su ga pokušali uhapsiti, osoba je s potjernice, osuđen za ubistvo Italijana Đuzepea Sidu (Giuseppe Sida).

Kao što je Avaz.ba i ranije pisao, Hasanbašić je otvorio vatru u trenutku kada su dvojica policajaca krenuli ka njegovom vozilu.

Inače, on je u Cirihu 2000. godine ubio Sida, a nakon obnavljanja procesa pred Vrhovnim sudom FBiH izrečena mu je zatvorska kazna od osam godina zatvora.

Hasanbašić je uspio pobjeći prije izricanja kazne iz obnovljenog postupka.

Ukupno je u KPZ-u Zenica odslužio dvije godine kazne.

DANAS SE DOGAĐALO I OVO:

Helikopter iznad Doboja, krim policija traga za Hasanbašićem

14.30 Kako javlja reporter “Avaza” s lica mjesta, vatreni obračun Hasanbašića i Ćosovića s policijom dogodio se u naselju Glavica, u blizini sportskog poligona.

Naš reporter je na licu mjesta razgovarao s mještanima, koji žive u blizini mjesta događaja. Kazali su da nisu čuli pucnjavu.

Mjesto napada osiguravaju policijske snage PU Doboj sa dugim cijevima.

Oko 14.25 sati ovo područje nadlijetao je i helikopter MUP-a RS.

Stanje je napeto, a u istragu su se, osim Sektora kriminalističke policije PU Doboj, uključili i istražitelji MUP-a RS.

14.10 Osoba uhapšena kao saučesnik u današnjoj pucnjavi na dobojsku policiju i fizičkom obračunu je Benjamin Ćosović – potvrđeno je za Avaz.ba iz Policijske uprave Doboj.

U bijegu je Mustafa Hasanbašić, koji je i izazvao današnji incident.

– Hasanbašić je lice s potjernice, kojeg su pripadnici MUP-a prepoznali i krenuli uhapsiti. U tom trenutku on je počeo pucati iz pištolja na policiju, koja je uzvratila vatru – rečeno nam je u PU Doboj.

Dodaju da je Hasanbašić potom pobjegao, a Ćosović uhapšen i trenutno je na kriminalističkoj obradi.

12.50 Policija RS blokirala je prilaze Doboju prije nekoliko trenutaka.

– U 12.08 sati prijavljeno je da je iz vatrenog oružja pucano na policijsku patrolu. Policijski službenici nisu pogođeni, kao ni vozilo. Nakon pucnjave došlo je do fizičkog obračuna, u kojem su povrijeđena dva policijska službenika, potvrđeno je za Avaz.ba u Policijskoj upravi Doboj.
Povrijeđenim policijskim službenicima ukazuje se pomoć u dobojskoj bolnici.

– Nakon fizičkog obračuna, uhapšena je jedna osoba, dok se za drugom traga. Postavljeni su kontrolni punktovi – kazali su nam iz PU Doboj.

Avaz