POD OKRILJEM NOĆI| Noćni vukovi stigli u BiH: Pogledajte gdje će večeras noćiti…

Dvadesetak pripadnika ove skupine nalazi se na desetodnevnoj balkanskoj turneji, a nakon Srbije – došli su u Bosnu i Hercegovinu.

Pripadnici bajkerske skupine Noćni vukovi iz Rusije ušli su u Bosnu i Hercegovinu na Graničnom prelazu Pavlovića Most u Bijeljini, javlja N1.

Noćni vukovi su bili zadržani 40-ak minuta na srbijanskom graničnom prelazu, a poslije provjere ubrzo su ušli u BiH.

Oni će posjetiti Bijeljinu, Brčko, Banju Luku i Doboj, nakon čega će se vratiti u Beograd.

U Srbiji su obišli Beograd, Novi Sad i Šid.

Oni će na turneji preći put od 2.000 kilometara, kako bi obišli vjerske i kulturne institucije u bh. entitetu Republika Srpska i Srbiji, odnosno institucije koje po njihovom mišljenju povezuju Rusiju, Srbiju i RS.

List “Politika” prenosi da su iz Moskve u ponedeljak u Beograd doputovala dvojica pripadnika “Noćnih vukova” u pratnji sveštenika Ruske pravoslavne crkve.

Šef srpske ekspoziture “Noćnih vukova” Saša Savić izjavio je za list da neće pokušavati da uđe u BiH, ali da će ostali članovi bajkerske grupe učestvovati u motociklističkoj turneji.

On je najavio i da će tužiti vlasti u Sarajevu i ministra bezbjednosti Dragana Mektića jer ne želi, kako je rekao, “da neko kalja njegov ugled i ugrožava bezbjednost njegove porodice”.

“Tražiću i odgovor zašto sam opasan za nacionalnu bezbjednost BiH. Branim svoj ugled, ugled ‘Noćnih vukova’ i Hirurga, rekao je Savić.

On je dodao i da nikada nije pozivao na rat, već na slogu i jedinstvo.

“Šta da kažemo za predsjednika Čečenije Ramzana Kadirova koji je takođe član ‘Noćnih vukova’? Čečeni koji su ratovali sa Rusima, sada zajedno grade mir i modernu Rusiju. Zašto se Bošnjaci ne ugledaju na njih. To je primjer kako Srbi i Bošnjaci mogu zajedno da grade mir. Neko nam je zasejao sjeme zla i zajedno treba da se borimo protiv toga”, rekao je Savić za “Politiku”.

Podsjetimo, prije pet dana zabranjen je ulazak u BiH dvojici članova ruske bajkerske grupe “Noćni vukovi” – njihovom vođi državljaninu Rusije Aleksandru Zaldastanovu Hirurgu i predsjedniku srpskog ogranka ove organizacije Nišliji Saši Saviću.
“Riječ o osobama koje su prijetnja po sigurnost, te je Služba postupila u skladu s onim što je dobila od Obavještajne agencije”, kazao je direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić.

Slobodna Bosna