POBUNA U SVLAČIONICI: Pogledajte koje su 4 zvijezde Čelzija protiv dolaska Džeke u London…

Ukoliko Edin Džeko potpiše za Čelzi, u svlačionici na Stamford bridžu mogla bi izbiti prava pobuna igrača.

Nekadašnji napadač Mančester sitija nalazi se nadomak povratka u Premier ligu Engleske, a Čelzi je spreman zbog Džeke prekršiti klupska pravila o transferima, piše Independent.

Džeko je zahtijevao od Čelzija ugovor na tri godine, što se kosi sa politikom kluba da se igračima starijim od 30 godina ugovori daju na godinu dana, uz opciju produživanja na još jednu godinu.

U ovom trenutku u svlačionici Čelzija ne postoji niti jedan igrač stariji od 30 godina koji ima višegodišnji ugovor sa londonskom ekipom.

Zvijezde kluba sa Stamford bridža, poput Gerija Kejhila (Gary Cahill), Seska (Cesc) Fabregasa, Pedra i Davida Luiza mogli bi se pobuniti što je Čelzi izašao u susret Džeki, ali ne i njima, a to im se sigurno neće svidjeti.

Kako piše ugledni britanski Independent, Čelzi je Džeki ponudio ugovor na dvije i po godine, sa sedmičnom platom u visini od 100.000 funti, a njegov dolazak u London, tvrde engelski mediji, mogao bi izazvati pobunu u svlačionici.

Džeko je zahtijevao od Čelzija ugovor na tri godine, što se kosi sa politikom kluba da se igračima starijim od 30 godina ugovori daju na godinu dana, uz opciju produživanja na još jednu godinu. U ovom trenutku u svlačionici Čelzija ne postoji niti jedan igrač stariji od 30 godina koji ima višegodišnji ugovor sa londonskom ekipom. Zvijezde kluba sa Stamford bridža, poput Gerija Kejhila (Gary Cahill), Seska (Cesc) Fabregasa, Pedra i Davida Luiza mogli bi se pobuniti što je Čelzi izašao u susret Džeki, ali ne i njima, a to im se sigurno neće svidjeti.