PAR IZ BIHAĆA ZAPALIO EVROPU: Dok su razmjenjivali nježnost na fotografiji je…

Fotografija, koja je objavljena pre 4 godine na Fejsbuku, i dalje privlači pažnju i oduševljava sve koji je vide

Fotografija zaljubljenog para koji razmenjuje nežnosti na stepeništu jedne zgrade ponovo je zapalila društvene mreže.

Na njoj je prikazan zaljubljeni par iz tog grada. Devojka i mladić sede na stepeništu ispred zgarde i razmenjuju nežnosti.

Fotografija, koja je objavljena pre 4 godine na Fejsbuk stranici Spoted Bihać i dalje privlači pažnju i oduševljava sve koji je vide.

Ono što je neobično jeste da na fotografiji devojka drži svog dečka u krilu, što je izazvalo brojne komentare. Oni koji su videli fotki pitali su se ko je zaljubljeni par, ali i zbog čega mladić sedi u njenom krilu, a ne obrnuto.

“Zna se ko nosi muške gaće u vezi”, “E šta ti je biti krajiška žena”, “Može biti da cura ide u teretanu, pa ima jaku zadnju ložu” samo su neki od komentara ispod fotografije koja je oduševila region.
Telegraf.rs

Kukić: Sinhronizirano djelovanje lijevih i građanskih opcija je važnije od ujedinjenja

Sociolog i univerzitetski profesor Slavo Kukić smatra da novi pokušaj ujedinjavanja ljevice, iniciran od Demokratske fronte (DF) nije realan u ovom trenutku, ali da naglasak treba staviti na sinhronizirano djelovanje lijevih i građanskih opcija kao suprotstavljanje etno-nacionalistima svih vrsta.
“Važno je da postoji usaglašeno djelovanje svih lijevih političkih opcija i to je mnogo važnije od nekog brzinskog ujedinjenja. Osim toga ideja ujedinjenja koja se oslanja na logici brzine teško da može da bude realna, a ova koja dolazi od DF-a izgleda baš takva”, kazao je za Klix.ba Kukić.

Nije želio spakulirati šta se krije iza jučerašnje ideje odaslane iz Demokratske fronte, ali je ipak bio znakovit.

“Ne bih se želio upuštati u takve analize, ali moguće je da je ovo odgovor na kritike koje idu prema Željku Komšiću zbog jednostrane kandidature za člana Predsjedništva BiH”, smatra profesor.

Kukić je ponovio kako je od ujedinjavanja bitnija sinhroniziranost djelovanja, jer su takva i iskustva na bh. ljevici.

“Jedan lider svojim ponašanjem može učiniti više lošega nego je postojanje više subjekata na lijevom političkom spektru. Mislim na SDP pod vodstvom Zlatka Lagumdžije, zbog čije politike je prvo došlo do podijele na SDP i DF, da bi se onda kasnije iz DF-a odvojio dio koji je formirao Građanski savez. Danas je najvažnije raditi na usklađivanju političkog djelovanja svih subjekata lijeve i građanske ideje, kao suprotstavljanju etno-nacionalistima svih vrsta”, zaključio je Kukić.
Klix.ba