OVOME SE I ŠABAN I HALID DIVE: Ovo je najnovija pjesma Harisa Berkovića kojom je pokorio estradu…

Haris Berković je bosanskohercegovački pop-folk pevač koji je pobedio u devetoj sezoni Zvezda Granda. Rođen je 9. juna 1994. godine u Gradačcu. Trenutno najviše vremena provodi u Beogradu, a zbog prirode svog posla putuje, i nastupa svuda po svetu.

Privatni život

Harisovi roditelji su Amra i Mirsad. Oni su se razveli kada je Haris imao pet godina. Kao mali je doživeo težak udes zbog kog i dan-danas ima traume. Kad je izašao da kupi sličice za album, automobil ga je jako udario i leteo je nekoliko metara. Lekari u bolnici su se borili za njegov život i on se uspešno oporavio. Zbog toga slavi dva rođendana i trudi se da živi svaki dan kao da mu je poslednji. U maju 2016. godine Haris je dobio brata Mirzu.

Ubrzo je započeo vezu sa devet godina starijom koleginicom Radom Manojlović. Mediji su pisali da se njegov otac tome protivi jer, osim razlike u godinama, Rada i Haris su druge veroispovesti. Takođe se spekulisalo da se pevač uselio u Radin stan, ali da ga je ona izbacila jer se dopisivao sa koleginicom Aleksandrom Mladenović. Mediji su više puta objavljivali da su raskinuli zbog Harisove nevere, ali pevač to nije komentarisao. Muzički idoli su mu Haris Džinović, Saša Matić i Šaban Šaulić i voleo bi da oni gostuju na njegovom albumu.

Karijera

2013. godine Haris je počeo profesionalno da se bavi muzikom. Pevao je u klubovima u regionu i u inostranstvu. U sezoni 2014/15 je učestvovao u muzičkom takmičenju Zvezde Granda. U finalu je nastupio u prepunoj hali „Boris Trajkovski“ u Skoplju. U drugom krugu je otpevao baladu Saše Matića „Kralj izgubljenih stvari“ koju je posvetio svojoj prvoj ljubavi. Osvojio je prvo mesto i od Grand produkcije je, kao glavnu nagradu, dobio stan u Beogradu. 2015. godine je promovisao numeru „Kad sam bio njen“. 2016. godine je izbacio singl „Jedna gore jedna dole“ i uradio je duete sa Radom Manojlović „Pusti noći neka bole“ i „Biseri i svila“ za koje su snimili spotove. Krajem 2016. godine je bio na turneji u Severnoj Americi.