OVO NEMA NIGDJE NA SVIJETU| Večeras je ispisana historija u Beogradu: Pogledajte ko je pobijedio na izborima…

Predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je lista koju je predvodio na beogradskim izborima osvojila više od 45 posto glasova, što je najbolji rezultat koji je ikada ta stranka postigla u Beogradu.

– Danas je bio dobar dan, dan kada su građani na miran i demokratski način birali svoje predstavnike i pokazali istinsko demokratsko lice zemlje, uprkos brojnim prijetnjama i pritiscima da će taj proces da uruše – rekao je Vučić.

Najveća izlaznost ovogodišnjih izbora u Beogradu je u Lazarevcu, a najmanja u Paliluli. Prema dosadašnjem trendu, izlaznost u glavnom gradu Srbije bi trebalo da bude između 52 i 54 posto, rekao je direktor agencije Fakor plus Aleksandar Pejić, napominjući da će se u tom slučaju cenzus kretati između 41.700 i 43.000 glasova .

Biračka mjesta, ukupno 1.185 njih, na kojima je mogao da glasa 1.606.931 birač bila su otvorena jutros u 7 sati.

Predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić proglasio je večeras pobjedu liste SNS-a na lokalnim izborima u Beogradu, Sevojnu, Boru i Aranđelovcu.
Obraćajući se u izbornom štabu, Vučić je rekao da je lista SNS, na osnovu obrađenog 85 odsto materijala, osvojila više od 45 posto glasova na lokalnim izborima u Beogradu i da ima apsolutnu većinu u gradskom parlamentu.

On je istakao da je ovo najbolji rezultat koji je SNS ostvario u Beogradu, odnosno da je osvojio više glasova nego na predsjedničkim izborima zajedno sa koalicionim partnerom SPS-om.

Vučić se zahvalio Beograđanima koji su, kako je rekao, pokazali da više poštuju rezultate rada od mržnje.

On je naveo da je lista SNS-a u Sevojnu osvojila 62,02 posto glasova, u Boru 60,03 posto, a u Aranđelovcu 59 posto glasova.

“Danas je bio dobar dan u kojem se pokazalo se demokrasto lice Srbije. Građani su na miran i demokratski način birali svoje predstavnike”, rekao je Vučić.

Rezultati na osnovu 80 posto obrađenog uzorka:

SNS – 45,2 posto
Đilas – 18,5 posto
Šapić – 9,0 posto
SPS – 6,3 posto
DS – 2,4 posto
SRS – 2,5 posto
DJB-Dveri – 3,9 posto
Beli – 2,6 posto
Ne davimo Bgd – 3,6 posto
DSS – 1,0 posto

i još 14 lista ispod 1 posto

Klix