OVO MORATE ČUTI: Armin Muzaferija snimio ilahiju „Tvom Resulu“ s hafizom Azizom Alilijem…

Armin Muzaferija snimio je ilahiju „Tvom Resulu“, koja će uz spot koji je prati zvanično biti predstavljena na promociji u četvrtak, 26. aprila u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, a isti dan bit će dostupna i na Arminovom Youtube kanalu.

Ovo je prva ilahija i ujedno prvi duet koji je pjevač snimio u karijeri, i to sa hafizom Azizom Alilijem na tekst prof. Džemaludina Latića.

– Iako sam u dosadašnjem radu imao mnogo prilika i prijedloga za duete, jednostavno sam smatrao da to nije to, i da bi bilo neprirodno. Htio sam da se to nekako samo po sebi dogodi, i, evo, dogodilo se. Čast mi je da je moj prvi duet i prva zvanično snimljena ilahija upravo sa dragim hafizom Azizom Alilijem. Tekst je urađen na postojeću tursku melodiju za koju smo kupili prava za korištenje, a riječ je o melodiji koju potpisuje Mumin Sarikaya- otkriva Armin Muzaferija.

Iako se muzikom, a posebno ilahijama, bavi čitav život, zbog velikog poštovanja prema ilahiji, koja je prema njegovom poimanju više od muzike i obične numere, sa snimanjem je čekao dok stekne malo više životne i duhovne zrelosti.

– Ponosan sam da će ovo biti ilahija sa najboljim i najjačim timom u regiji, i da će zvučati po svjetskim standardima, kakav je i spot koji smo snimali u BiH i na Arapskom poluotoku. Neka ovo bude poklon onima koji sa srcem i dušom ulaze u mubarek mjesec ramazan, ali i svima onima koji na bilo koji način paze na svoju dušu i srce – govori Muzaferija.

Inače, ilahiju „Tvom Resulu“ aranžirao je Amar Češljar, a nastajala je na relaciji Sarajevo – Ankara.

U snimanju je učestvovalo preko 15 muzičara, a za njenu ekranizaciju bila je zadužena agencija „Produkcija“.

Inače, karte za Arminov solistički koncert 10. maja u Domu mladih od jučer puštene u prodaju, a na koncertu Muzaferija će uz pjesme sa svog albuma premijerno izvesti i ovu ilahiju.

Avaz