OVO JE ZAISTA STRAŠNO: Pogledajte kako su specijalci nosili oružne na Dodikovom defileu u čast Dana RS…

U Banjaluci je danas počeo svečani defile povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

parada dan rs 2018 99Svečani defile, koji je pozdravio veliki broj građana, krenuo je od Trga Republike ka Trgu Krajine, gdje će njegovi učesnici svečano biti postrojeni, a dočekaće ih predsjednik Srpske Milorad Dodik i drugi zvaničnici.

Počasna jedinica MUP-a Republike Srpske postrojena je na Trgu Krajine u čast predsjednika Republike, kojem je njihov komandant predao raport.

U defileu učestvuju Zastavni vod formiran od policijskih službenika Počasne jedinice koju čine policijski službenici Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata i Policijske uprave Banjaluka.

Zastavni vod predvode komandir i nosilac zastave sa pratiocima, a pripadnici voda nose svečanu uniformu, naoružani su poluautomatskim puškama, a komandir nosi oficirsku sablju.

U svečanom defileu učestvuju prvi ešalon koji je formiran od policijskih službenika Specijalne antiterorističke jedinice, te drugi, treći i četvrti ešalon koji je formiran od policijskih službenika Jedinice za podršku policijskih uprava Banjaluka, Gradiška, Prijedor, Bijeljina, Zvornik, Istočno Sarajevo i Foča.Svečani defile povodom Dana RS u
Peti ešalon, koji učestvuje u defileu, formiran je od policijskih službenika čete Posebnih snaga policije policijskih uprava Banjaluke i Prijedora, a šesti, sedmi, osmi i deveti ešalon od kadeta 19. klase Policijske akademije.

U svečanom defileu učestvuju ešalon Boračke organizacije Republike Srpske, ešalon mješovite mirnodopske jedinice Veterana Republike Srpske, a u jednom stroju su očevi, sinovi i kćeri Republike Srpske.

Od Trga Republike do Trga Krajine defiluju i ešalon Saveza ratnih vojnih invalida, studenti Republike Srpske koji nose veliku zastavu Republike Srpske, ešalon Republičke uprave civilne zaštite sa specijalizovanim jedinicama, ešalon profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, te predstavnici sportskih klubova, civilnih institucija, organizacija i udruženja.

ATV