OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG DŽEKO NEĆE OTIĆI U CHELSEAI: Pogledajte št amu se desilo…

Sapunica je završena. Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije, u zimskom prijelaznom roku neće napustiti Romu i potpisati za Chelsea.

Ova informacija potvrđena je sinoć, a Plavci se okreću novom napadaču, a to je Olivier Giroud, francuski internacionalac koji nosi dres Arsenala.

Navodno, londonski rivali postigli su dogovor i Giroud, kako pišu britanski mediji, za 15 miliona funti (plus bonusi) stiže na Stamford Bridge.

A zašto je propao Džekin transfer u redove aktuelnog prvaka Engleske? Plavci su bili spremni platiti obeštećenje od 30 miliona funti, ali je zapelo oko dogovora sa našim reprezentativcem.

Kako tvrdi Gianluca Di Marzio, italijanski novinar i transfer guru, Džeko je tražio godišnju plaću od sedam miliona eura, te troipogodišnji ugovor, što je Chelsea glatko odbio.

S druge strane, Chelsea je želio potpis ugovora do ljeta naredne godine, ali se to nije svidjelo Dijamantu, te su pregovori zaustavljeni i postalo je jasno da kapiten Zmajeva neće napustiti Romu.

Kraj sage o prelasku Edina Džeke u Chelsea

Chelsea i Roma večeras su konačno postigli sporazum o prelasku Emersona Palmierija sa Olimpica na Stamford Bridge.

Brazilski defanzivac tokom sutrašnjeg dana trebao bi obaviti medicinske preglede i potpisati ugovor sa aktuelnim prvacima Engleske.

Iako je u paketu s Palmierijem u London trebao i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, od tog transfera, po svemu sudeći, neće biti ništa.

Plavci nisu željeli pristati na Dijamantove uslove. Napadač Rome je od londonskog kluba tražio ugovor na dvije i po godine, dok je Chelsea bio spreman na godinu dana kraći ugovor uz veću plaću.

Do dogovora na kraju nije došlo, pa će najbolji strijelac iz prošle sezone Serie A sasvim sigurno do kraja sezone predvoditi napad rimske Vučice.

faktor.ba