“OVO JE POBJEDNIČKA KOALICIJA”| Dodik složio kockice u RS-u: Pogledajte sa kim je napravio koaliciju…

Lideri SNSD-a, DNS-a i SP-a, Milorad Dodik, Marko Pavić i Petar Đokić potpisali su danas u Banjoj Luci Sporazum o međusobnoj koalicionoj saradnji ovih stranaka.

Dodik je rekao da su saglasni da SNSD da kandidate za predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH iz RS.

Svaka stranka će sa samostalnim listama izaći na nivou parlamenta RS-a, a dogovarat će se o mogućim zajedničkim listama za predstavnički dom parlamenta BiH.

-Ovo je pobjednička koalicija, koja je jedna od najdugovječnijih u regionu i predstavlja garanciju da će RS imati stabilne i jake institucije – rekao je lider SNSD-a i dodao da će međustranačka tijela dogovarati politike značajne za RS.

Precizirao je da se danas potpisani Sporazum odnosi i na izborno i postizborno vrijeme, a uvjeren je da će njihovi kandidati pobijediti.

Istraživanja pokazuju, kazao je, da će dobiti oko 70 posto podrške na izborima.

Evo kako će dijeliti funkcije ako pobijede “DNS pristao da i kandidat za predsjednika RS bude iz SNSD-a”

DNS pristao da i kandidat za predsjednika RS bude iz SNSD-a

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza /DNS/ prihvatilo je danas nacrt koalicionog sporazuma SNSD-DNS-SP za predstojeće izbore, prema kojem će SNSD predložiti kandidate i za člana Predsjedništva BiH i za predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke da će DNS ili SP, koja bude imala više glasova, prva birati među ostalim pozicijama – predsjednik Vlade RS, predsjednik Narodne skupštine, predsjedavajući Savjeta ministara i predsjedavajući u Parlamentarnoj skupštini BiH.

On je istakao da je DNS ovim zadovoljan, zbog čega će danas potpisati koalicioni sporazum sa SNSD-om i SP-om.

Pavić je podsjetio da je DNS ranije bio stava da traži jednu od dvije pojedinačne funkcije iz RS, dok je isto to tražio i SNSD.

U Banjaluci je danas potpisan Sporazum o međusobnoj koalicionoj saradnji SNSD-a, DNS-a i SP-a, a potpisali su ga predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, DNS-a Marko Pavić i SP-a Petar Đokić, u prisustvu ostalih članova rukovodstava ovih partija.

fokus.ba