OVO JE CRNA NOĆ U TUZLANSKOM KANTON: Nakon dvije teške nesreće iz bolnice saopćili…

Dva pješaka teško su povrijeđena u dvije odvojene saobraćajne nesreće koje su se dogodile jučer, odnosno tokom protekle noći u Živinicama i Banovićima.

Sinoć, pet minuta poslije ponoći, do udesa je došlo u ulici 7. novembar u Banovićima kada je pješaka “pokosila” žena koja je bila za volanom “renaulta”. Teške povrede usljed udara vozila zadobio je A. Ć. (46) iz Banovića. Povrijeđeni je odmah prebačen u UKC Tuzla gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

– Pacijent je zbrinut na Klinici za ortopediju i traumatologiju zbog povrede noge i u stabilnom je stanju – kazala je za Faktor Ersija Aščerić Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla.

U tuzlanskoj bolnici je završio i pješak Š. I. (83) iz Živinica kojeg je sinoć automobilom “mercedes” udario T. L. (41).

On je smješten na Klinici za neurohirurgiju zbog povreda glave i ramena, ali je svjestan i komunikativan, potvrđeno nam je u UKC-u Tuzla.

Uviđajne radnje obavili su pripadnici Odjela krim-policije iz Živinica.

Sinoć, pet minuta poslije ponoći, do udesa je došlo u ulici 7. novembar u Banovićima kada je pješaka “pokosila” žena koja je bila za volanom “renaulta”. Teške povrede usljed udara vozila zadobio je A. Ć. (46) iz Banovića. Povrijeđeni je odmah prebačen u UKC Tuzla gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Pacijent je zbrinut na Klinici za ortopediju i traumatologiju zbog povrede noge i u stabilnom je stanju – kazala je za Faktor Ersija Aščerić Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla. U tuzlanskoj bolnici je završio i pješak Š. I. (83) iz Živinica kojeg je sinoć automobilom “mercedes” udario T. L. (41).

faktor.ba