OVO IMA SAMO U BOSNI| Pustili razbojnike na slobodu: Pogledajte kakvu su oni onda belaj napravili običnim ljudima…

Mostarska policija traga za dvojicom napadača koji su jučer u poslijepodnevnim satima pretukli, a potom i nanijeli ubodnu ranu jednoj osobi u mostarskom naselju Tekija koja je nakon toga hospitalizirana.

Policiju je o događaju obavijestio zaštitar Kantonalne bolnice RMC “Dr. Safet Mujić”, gdje je primljena osoba sa povredama zadobivenim u tuči.

– Patrola policije je utvrdila da se radi o Đ. G. (41) iz Mostara, koji je kazao da su ga u njegovom stanu na adresi Put za Opine fizički napali E. DŽ. (38) i M. T. (38). Tom prilikom je zadobio ubode u butinu noge. Također mu je ukradena određena svota novca i mobitel, a napadači su se udaljili u nepoznatom smijeru – potvrdili su u MUP-u HNK-a.

Slučaj je privukao posebnu pažnju zbog toga što su napadači, kako neslužbeno saznajemo, prije nekoliko večeri uhapšenii u Mostaru, a nakon odluke suda pušteni na slobodu. Naime, postupajuća kantonalna tužiteljica je za E. Dž. (38) iz Modriče te M. T. (38) iz Zenice i A. H. (41) iz Mostara poslala prijedlog za određivanje pritvora, ali su oni u subotu pušteni na slobodu, te su se po svemu sudeći odmah “bacili na posao”.

Ovaj trojac se, podsjetimo, tereti da je u srijedu u 18.15 sati ukrao automobil Opel Astra ispred porodične kuće u Raštanima. Koristeći ukradeno vozilo osumnjičeni su istog dana u večernjim satima, oko 20 sati, počinili razbojništvo u trgovačkoj radnji “Market stop” u Rodoču. Uz prijetnju nožem, od uposlenice su ukrali s pulta kasu s novcem. Dan kasnije oni su provalili u autoservis “Gosto”, odakle su ukrali veću količinu autodijelova, potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Interventna grupa Policijske stanice Mostar Centar u četvrtak oko 2.30 sati u blizini jednog skladišta kod bolnice u Južnom logoru uočila je ukradeni automobil u kojem se nalazio spomenuti trojac koji je uhapšen.

Kako su istaknuli iz MUP-a HNK-a, PU Mostar provodi kriminalističku istragu nad osumnjičenim, jer se mogu dovesti u vezu s još nekim krivičnim djelima koja su počinjena u posljednjem periodu u Mostaru, a i na širem području HNK-a.

faktor.ba