OVO DO SAD NIKO NIJE URADIO ZA HALIDA BEŠLIĆA: Pogledajte kakav mu je poklon poslao Vahid Halilhodžić…

Halid Bešlić zajedno sa svojim saradnicima nakon novogodišnjih nastupa počeo je pripreme za veliki koncert u zagrebačkoj Areni, koji je zakazan za 14. februar.

– Karte su puštene u prodaju, krenula je i reklama, sada je na publici. Već sam četiri puta punio Arenu, nadam se da će tako biti i za Dan zaljubljenih. Nisam siguran da li će novi singl biti gotov do tada. Svoj dolazak u Arenu najavile su brojne poznate ličnosti iz regiona iz svijeta muzike, glume i sporta. Za nekoliko dana u Sarajevo dolazi i moj veliki prijatelj Vaha Halilhodžić. Po Enveru Lugušiću mi je poslao i dres Japana. Sigurno je da će na koncertu biti dosta meni dragih i bitnih ljudi – kaže Bešlić.

Halid Bešlić za Faktor: U zagrebačkoj Areni pjevam za Dan zaljubljenih, zbog Vahe se prvi put spremam za Rusiju

Halid Bešlić već decenijama puni dvorane širom svijeta. Za njegove koncerte uvijek se traži karta više i zasluženo nosi epitet kralja narodne muzike.

I pored velike popularnosti slava ga nimalo nije promijenila. Popularni Halkan ostao je isti kao i kada je 1979. godine snimio svoj prvi singl “Grešnica”, koji je najavio fenomenalnu karijeru sa velikim brojem hitova. Ni danas Bešlić ne miruje, ne misli o penziji ili o povlačenju sa muzičke scene.

– Sve dok me zdravlje dobro služi ne razmišljam da okačim mikrofon o klin. Ne bi bilo dobro da se iznenada povučem. Sigurno da će to biti postepeno. Naravno publika je ta koja mi daje dodatnu snagu. Nedavno sam imao odličan koncert u Stockholmu sa Željkom Bebekom, gdje smo imali rekordnu posjetu. U 2018. godini pripremamo i veliki projekte. Specijalno za Faktor otkrit ću da 14. februara naredne godine pjevam u zagrebačkoj Areni. To će biti poklon svim mojim fanovima za Dan zaljubljenih, a za organizaciju će biti zadužen moj veliki prijatelj Damir Ramljak Tigar – otkriva nam Bešlić.

I publika u glavnom gradu BiH sa nestrpljenjem očekuje veliki koncert, koji bi se trebao desiti u 2018. godini.

– Sarajevo će morati još malo da pričeka na veliku priču. Za to mora biti dobar razlog kao što je novi album. Svi koji vole moje pjesme mogu doći za Novu godinu u Hills. Većina mjesta već je rezervisana, a većinom je to riječ o publici koja dolazi iz regiona. Već četvrtu godinu zaredom pjevam na Ilidži – nastavlja Halid.

Bešlić je poznat kao veliki nogometni fan, a prognozirao je i predstojeći gradski derbi između Željezničara i Sarajeva.

– Vjerovatno će pobijediti tim sa Koševa. Najbitnije je da bude dobra utakmica i da uživa publika na tribinama. Pratim i dešavanja oko izbora selektora nogometne reprezentacije BiH. Neka izaberu najboljeg kandidata, koji će nas ponovo odvesti na veliko takmičenje. U stalnom sam kontaktu sa Vahom Halilhodžićem koji je napravio veliku stvar sa Japanom. Zahvaljujući muzici obišao sam mnoge zemlje svijeta, ali nikada još nisam bio u Rusiji. Zbog Vahe bi iduće godine mogao spakovati kofere i krenuti put Rusije da ga bodrim – kaže na kraju Halid.

faktor.ba