OVO DO SAD NIKO IZ REPUBLIKE SRPSKE NIJE RADIO: Pogledajte šta će Dodik sutra u Beogradu uraditi…

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik glasat će sutra na lokalnim izborima u Beogradu.
Dodik će glasati u 10:00 sati na biračkom mjestu 34 u Školi za dizajn u opštini Savski venac, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Podsjetimo, u Beogradu će sutra biti održani izbori za odbornike Skupštine grada na kojima učestvuju 24 izborne liste.

Pravo glasa u Beogradu ima 1.606.693 birača koji će za odbornike Skupštine grada moći da glasaju na 1.185 biračkih mjesta.

POGLEDAJTE I OVO:

Dodik: Želimo deset mandata u parlamentu BiH

Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da u okviru tzv. “patriotskog bloka” stranaka iz RS-a žele da dogovore jednu listu za parlament Bosne i Hercegovine kako bi osvojili deset mandata.
“U tom pogledu, sa stanovništa odlučivanja u BiH ne bi bili zavisni od volje Sarajeva, već bi imali svoju”, ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ponovio je da će SNSD imati svog kandidata za entitetskog predsjednika te je najavio skori sastanak s koalicionim partnerima. I danas nije želio da govori ko će biti taj kandidat.

“Naravno da je potrebno da se usaglasimo i dogovorimo s koaliconim partnerima. U okviru ‘patriotskog bloka’, koji će okupiti sve političke partije koje se bore za RS, naspram ‘bosanskog bloka’, koji čini SDS, PDP i NDP, pravit ćemo dogovor u vezi sa zajedničkim kandidatom”, rekao je on.

Tvrdi da je zadovoljan efektima lobiranja u svijetu, bez obzira na to što je na “crnoj listi” SAD-a.

“Smatrali smo da treba da činimo ono što rade i druge zemlje i kompanije. Mislim da je svakome jasno, ko hoće da vidi, da je u najgorim vremenima za RS, kada je ovdje bilo veoma snažno američko prisustvo i odlučivalo o nekim stvarima, RS neočekivano iskliznula kao stalni objekt revidiranja njenih nadležnosti. To je zaustavljeno, kao i rigidno ponašanje visokih predstavnika i zasluga za to je dijelom i na lobistima”, rekao je.

Dodik je kritikovao stanje u diplomatsko-konzularnoj (DKP) mreži BiH.

Klix