OVAKAV ZLOČIN SLABO KO PAMTI| Traga se za Damirom T.: Momak koji je zaklao oca kako bi zaštitio majku…

Damir T. (20) iz sela Pope kod Tutina, koji je zaklao oca Sabru (46) poslije svađe i tuče, pobjegao je vjerojatno u Crnu Goru.

Kako Kurir saznaje, jake policijske snage tragaju za osumnjičenim za ubojstvo po Pešteru, ali obzirom na to da se ovo selo nalazi u blizini granice, ne isključuje se mogućnost da je već pobjegao u susjednu zemlju.

Na kućnom pragu

Stravičan zločin dogodio se u subotu popodne u dvorištu kuće ove porodice.

– Pijani Sabra, koji je inače bio poznat po nasilničkom ponašanju, na konju je uletio u dvorište. Krenuo je pravo na svoju suprugu u namjeri da je pregazi. Sve se odigralo pred Sabrinom snahom i dvoje male djece – kaže izvor Kurira i dodaje:

– Nesretna žena je vrisnula, pa je sin Damir dotrčao iz kuće da zaštiti majku, koja umalo nije stradala pod kopitima životinje. On se prvo posvađao sa ocem, potom su se potukli. Damir se vratio u kuhinju po nož i na kućnom pragu prerezao grkljan ocu. Krv je liptala na sve strane, a Sabro je ubrzo preminuo.

Prema riječima Kurirovog sugovornika, pomahnitali Damir bez riječi je pobjegao naočigled šokiranih ukućana.

– Ubrzo su došle policija i Hitna pomoć. Počela je potraga za Damirom po Pešteru, ali je moguće da je odmah pobjegao u Crnu Goru jer je granica udaljena oko 20 kilometara. Ipak, vjeruje se da će se Damir ipak sam predati – priča izvor.

Prema riječima mještana, porodična tragedija je izazvana dugogodišnjim nasilničkim Sabrinim ponašanjem, koji je također bio i alkoholičar.

– Sabro je često pijan maltretirao porodicu, a najčešće suprugu Zehru, zbog čega su ga više puta prijavljivali policiji, koja je intervenirala. I Damir je također problematičan, i on ima prijave za nasilničko ponašanje – rekli su mještani sela Pope.

Danas sahrana

Prema riječima sugovornika, Zehra i Sabro imaju tri sina i kćerku.
– Jedan sin im je u Austriji. Kada je napao ženu, kod kuće su bili samo snaha i djeca, koji su sve gledali. Sahro će biti sahranjen danas – dodali su susjedi.

Čekaju se i rezultati obdukcije kako bi se utvrdile povrede nastale u tuči, a kasnije i upotrebom noža.

Mještani kažu da je Sabro bio nezgodan, naročito kada popije.
– Svi su znali da je maltretirao ženu i ukućane. I zato je vjerojatno prekipjelo njegovom sinu. Inače, Sabro se slično ponašao i u selu, naročito kada je bio pijan. Ipak, nitko nije očekivao da će sve da se okonča tragično.

Kurir/SB