OTAC ERVIN I MAMA OČAJNI: Tijelo pronađeno u šumi u tepihu pripada njihovoj kćerki?!

21-godišnja Isabella Todorović nestala je prije skoro tri mjeseca, 3. novembra prošle godine. Ova djevojka iz Turgija, u kantonu Aargau u Švicarskoj zadnji put je viđena u ciriškoj Langstrasse, u baru pod nazivom “Lambada” i bila je društvu dvije muške osobe. Nakon toga, gubi joj se svaki trag, a sada je moguće njeno mrtvo tijelo pronađeno u šumi.

Ona je nakon prijave nestanka zavedena u nacionalnoj evidenciji nestalih osoba, no nikakav trag nije doskora bio pronađen.

Violeta (42), majka nestale djevojke, izjavila je sredinom novembra da je očajna. “Za nju su vrata uvijek otvorena, bez obzira šta je u pitanju. Samo bih voljela da se vrati kući i da znam da je dobro”, izjavila je tada uplakana žena. Ni njen brat Ivan (26), nije vjerovao da bi ona samo tako otišla: “Ona je porodični tip, prilično sam siguran da se nešto desilo”, strahovao je brat, a moguće je da je bio u pravu.

Naime, prije nekoliko dana, u jednoj šumi u Thurgau pronađeno je tijelo zamoptano u zeleni tepih, za koji se pretpostavlja da bi moglo biti Isabellino.

Njeni roditelji, majka Violeta i otac Ervin (46) te brat Ivan I 19-godišnja sestra Julijana uplakani su dočekali tu vijest.

– Policija je bila ovdje. Uzeli su uzorak DNK od mene kako bi mogli napraviti poređenje i vidjeti da li je to moja kćerka – izjavila je gospođa Violeta.

– Identifikacija je još u toku. Ne znam… Ipak, nadam se da to nije ona – očajna je 42-godišnjakinja.

 Isabella, radnica u jednom restoranu brze hrane, tog 3. novembra poslala je tekst poruku majci da se planira zadržati na piću s kolegama s posla i da će idućeg jutra doći kući željeznicom. No, nije se pojavila, a nakon toga joj je mobitel bio isključen.

Jedan građanin pronađao je tijelo u četvrtak. Bilo je zamotano u zeleni tepih.

Policija ne isključuje mogućnost da je u pitanju ubistvo.

doznajemo.com