OPĆA TUČA U AUSTRIJI| Uhapšeni Bosanac, Srbin, Hrvat i Nijemac: Pogledajte šta su radili…

Austrijska policija iz Salzburga saopćila je da je rano jutros došlo do ozbiljnog narušavanja javnog reda i mira u Walsu (Flachgau).

U jednom restoranu došlo je do opšte tuče nakon verbalne prepirke. Policija je uhapsila četvoricu aktera tuče: 22-godišnjeg državljanina BiH, 21-godišnjeg Srbina, 18-godišnjeg Hrvata i 18-godišnjeg Nijemca.

Dolazak čuvara reda značio je samo djelimično “primirje”: Dok je policija utvrđivala identitet aktera, Hrvat je iznenada skočio na Bosanca i udario ga pesnicom u lice. Policija pokušava utvrditi motive fizičkog obračuna.

POGLEDAJTE JOŠ SLIČNIH VIJESTI:

Ljubuški: Šest osoba povrijeđeno u masovnoj tuči navijača Hajduka i Dinama

Najmanje šest osoba je povrijeđeno u velikoj tuči navijača nogometnih klubova Hajduk i Dinamo koja se u nedjelju, u večernjim satima dogodila u Ljubuškom.

Prema informacijama koje je za Radiosarajevo.ba potvrdio glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Zapadnohercegovačkog kantona, najmanje šest navijača je zadobilo ozbiljne povrede, no tačan stepen još uvijek nije utvrđen.

“Tokom učlanjivanja u Udrugu “Naš Hajduk” u Ljubuškom, oko 18.30 sati, došlo je do sukoba pripadnika dvije navijačke skupine. Pet do šest osoba je povrijeđeno, a jedna osoba je hitno prebačena u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru”, istaknuo je Bošnjak.

Prema nezvaničnim informacijama, navijač prevezen u Mostar od nadležnih ljekara proglašen je hitnim slučajem, no još uvijek nisu poznati svi detalji.

Policijski službenici MUP-a ZHK-a tokom cijele noći i u ranim jutarnjim satima rade na istraživanju cijelog slučaja, kako bi se odgovorni akteri priveli pravdi.

Sijevale šake na aerodromu: Turci i Kurdi potukli se u Njemačkoj zbog Sirije

Terminal B na aerodromu u njemačkom Hannoveru bio je u ponedjeljak poslijepodne mjesto žestokog obračuna.

Oko 150 kurdskih demonstranata protestiralo je u centru grada protiv turske vojne ofanzive na sjeveru Sirije.

Potom su se demonstranti preselili na aerodrom i to na šalter na kojem su se čekirali putnici turske aviokompanije Turkish Airlines.

Tu je oko 16.10 sati došlo do obračuna s Turcima. Sijevale su šake, korišteni razni predmeti poput koplja za zastave…

Desetine policijskih patrolnih kola upućene su na aerodrom da bi nakon sat vremena čuvari reda uspjeli smiriti situaciju. U obračunu Turaka i Kurda dva lica su povrijeđena.

radiosarajevo.ba