Oni su jedini blizanci policajaci: Ne smiju raditi skupa u smjeni

Braća Juraj i Marko Milošić jedini su bliznaci policajci. Prošle su godine završili Policijsku akademiju u Zagrebu i od 1. rujna počeli raditi u Policijskoj postaji Krapina kao vježbenici

Jednako se oblačimo samo na poslu i dok smo na treningu nanbuda. Iako smo blizanci, nikad nas nisu isto odijevali, ipak je svatko za sebe poseban, rekli su braća policajci Juraj i Marko Milošić.

Ti 21-godišnjaci prošle su godine završili Policijsku akademiju u Zagrebu i od 1. rujna počeli raditi u Policijskoj postaji Krapina kao vježbenici. Ondje su im dodijelili mentore koji im pomažu u radu, no braća zasad ne smiju biti u istoj smjeni. Vjerojatno su i jedini blizanci koji rade kao policajci.

– Na to su nas upozorili još na akademiji i mi smo to prihvatili. Nije isto kad vam netko napadne brata ili pak kolegu – rekao je Juraj. Kako bi ih privikli na to, ondje su ih smjestili u različite odjele. Vidjeli bi se po 15 minuta na dan, no braća zbog toga nisu patila. Kažu da im je to bilo dobro jer su radili na samostalnosti, a i profesori su imali manje briga. Na pitanje o bratskom rivalstvu dodali su da ono ne postoji te su oboje imali jednake ocjene i u gađanju, predmetima koje su polagali te obojica dobro barataju palicama.

– Dobili smo odličnu ocjenu za to, no u stvarnosti je to ipak drukčije. Bolje sve riješiti razgovorom i pričom bez da se primjenjuju sredstva prisile – kaže Juraj. Jedino u čemu je bolji, kao osam minuta stariji, je borilačka vještina nanbudo u kojoj ima jednu zlatnu medalju više.

24sata.hr