One su NAŠE buduće doktorice, inženjerke i pravnice, a na Sajmu automobila su SVI GLEDALI U NJIH…

Svi oni koji su barem jednom posetili Sajam automobila u Beogradu znaju da automobili nisu uvek u prvom planu. Nisu to ni “mečke”, ni najskuplji lambordžini, već – one.

Na ovogodišnjem Sajmu automobila pod nazivom “BG kar šou” 306 izlagača predstavilo je 34 automobilska brenda. Međutim, i pored mnogih luksuznih modela, nije bilo posetilaca kojima pogled nije, makar na kratko, zalutao u pravcu prelepih devojaka koje iste prezentuju. A izglagači kao da su se i ove godine utrkivali čije će hostese biti lepše, jer osmesi su pored atraktivnih odevnim kombinacija sveprisutni.

Mnogi posetioci su se mogli videti kako pored toga što pitaju o specifikacijama vozila, od devojaka traže i da se fotografišu sa njima, a neki su želeli da se baš one nađu i na suvozačevom mestu. Istina, svakoj prodaji prethodi dobra prezentacija, a ove devojke još više su raspametile ljubitelje automobila odgovorima na sva moguća pitanja o “njihovim” modelima.

Sve devojke kojima smo prišli bile su i više nego raspoložene za razgovor, a ko su u “privatnom životu” otkrile su nam i dalje ne skidajući osmehe sa lica. Među lepoticama bilo je i onih koje godinama rade Sajam automobila, ali i onih koje predstavljaju neki od automobila prvi put, pa i onih koje nedelju dana odsedaju u Beogradu baš zbog ove manifestacije.

Upravo u toj situaciji je Milana Jovanov (19) iz Sremske Mitrovice, koju smo zatekli kako zainteresovanim mogućim kupcima pokazuje “mercedes benz S400”, koji inače na sajmu košta 136.426 evra.

– Studiram Medicinski fakultet u Novom Sadu, a sada sam zbog Sajma kod drugarice iz srednje škole nedelju dana. Razne promocije radim od svoje 16. godine – kaže Milica i dodaje da, sa obzirom na to da radi prvi put Sajam automobila, sve protiče u odličnom redu.

Ovo je prvi Sajam automobila i Maji Tofilovski (24) iz Valjeva, apsolventkinji Pravnog fakulteta u Beogradu.

– Radila sam i kao hostesa, takođe sam radila i na Sajmu knjiga i mnoge druge promocije – kaže Maja ispred štanda jednog od modela “Infiniti” automobila.

Među devojkama su i one “domaće”, pa će i čak i verni posetioci Sajma automobila prepoznati, ukoliko su na njemu bili pre, tri, četiri, pa čak i pet godina… Mnogi će upravo i reći da su rekordnoj posećenosti koja se ostvaruje iz godine u godinu, u mnogome su doprinose upravo one.

Jedna od njih je i Jovana Savić (20), studentkinja iz Beograda.

– Sajam automobila radim treći put, u oktobru sam radila onaj u Novom Sadu. Studiram logopediju i promocije radim često, što se tiče ovog Sajma mogu reći da sam zadovoljna zaradom – kaže Jovana pored jednog modela “Range rovera”, doduše tajanstvena kada je u pitanju iznos.

Razgovor sa svakom devojkom malo-malo bio bi prekinut, jer su brojni posetioci zavirivali kroz prozora automobila, želeli da ih “oprobaju” ili pitaju mlade dame o njihovoj ceni i pogodnostima koje izlagači nude.

Nekoliko minuta uspela je da izdvoji i Marijana Gligorić (22) iz Loznice, kojoj je ovo inače prva promocija.

– Studiram softversko inženjerstvo na Elektrotehničkom fakultetu ovde u Beogradu. Ostalo mi je još šest ispita do kraja i nameravam da se zaposlim u struci – kaže ona, dodajući da je ovogodišnje prezentovanje “alfa romea stevije” honoraran posao.

blic.rs