ODLUKA KOJA JE RAZOČARALA BiH Ne mogu se odazvati pozivu, neću igrati za reprezentaciju BiH

Mladi fudbaler Herthe Miralem Ramić, neće se odazvati Toniju Karačiću za predstojeće dvije prijateljske utakmice sa Srbijom.

Selektor juniorske reprezentacije BiH Toni Karačić, uvrstio je Ramića na spisak, ali mladi fudbaler Herthe na okupljanje neće doći iz razloga što se ne radi o zvaničnom terminu.

“Sa velikim izvinjenjem prema Savezu i trenerima koji su ispoštovali i poslali poziv na adresu Herthe”.

“Nažalost ne mogu biti prisutan prijateljskim utakmicama reprezentacije”.

“Nije FIFA-in termin i Hertha ne smije dati zeleno svjetlo”, napisao je Ramić.
zmajevibih7

Posjetioci ronili kako bi pogledali postavku podvodnih skulptura i fotografija

Na Olimpijskom bazen Otoka u Sarajevu jučer je održana treća “Podvodna izložba skulptura” koju je organizovao KPA Explorer.

Na izložbi su prikazane skulpture akademske kiparice Maje Matašin, umjetnika Omara Krasnića, ronioca Zlatana Hamamdžića i fotografije svjetskog prvaka podvodne fotografije iz Hrvatske Damira Zuruba.

“Vrlo smo zadovoljni odzivom i za razliku od prošle godine, ove godine smo imali veći broj posjetitelja koji su se prijavili za ronjenje u odnosu na posjetioce koji su samo pogledali postavku. Reakcije onih koji su prvi put zaronili su pozitivne, doživjeli su dvostruko novo iskustvo za pamćenje”, poručili su organizatori.

Izložbi je prisustvovao predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza te predstavnici ronilačkih klubova iz Zagreba, Splita, Sresera, Slavonskog Broda, Duge Rese, Beograda i Livna.

Izložbu je otvorio akademski slikar Adin Hebib.
KLix.ba