OD OVOGA I SRCE I DUŠA BOLE: Prva izjava člana familije nakon što su našli tijelo Esada Omersoftića…

U mjestu Kosova kod Maglaja, u nedjelju poslije 14 sati pronađeno je beživotno tijelo Esada Omersoftića, koji je 1. januara sletio automobilom Opel Astra u rijeku Bosnu, u ulici Srebreničkih žrtava rata, kada se vraćao s proslave Nove godine.

U popodnevnim satima smo kontaktirali Aziza Omersoftića, amidžu nastradalog Esada, koji je za “Avaz” potvrdio da je danas u Kosovi pronađeno tijelo njegovog bratića.

Veliko olakšanje

– Porodica je dobila veliko olakšanje s pronalaskom tijela. Svaka smrt je teška, posebno kada ode jedan mladi život iz porodice, ali s pronalaskom Esadovog tijela, svima nam je u porodici mnogo lakše – priča nam Azir Omersoftić.

Upravo Aziz je danas bio u ekipi koja je pronašla tijelo, a on je izrazio želju da se zahvali timovima, koji su prvi uočili Esada u vodi.

– Želio bih se zahvaliti Kajak-rafting klubu “Natron” iz Maglaja i Sportsko-rekreativnom klubu “Bosna” iz Zenice. Ekipu iz Maglaja je predvodio Abud Memišević, zajedno sa momcima Salihom, Adisom i Senadom, dok su iz Zenice sa mnom u čamcu bili Senad, Jasmin i Zoka iz Zenice. Danas tu nije bilo njihovog vođe Ekrema Tuke, ali je on bio od velike pomoći proteklih dana potrage – kaže u ispovijesti za “Avaz”, Aziz Omersoftić.

Hvala i građanima

On je dodao da su u trećem čamcu koji je i danas bio u potrazi za nastradalim Esadom, bili vatrogasci iz Maglaja.

– Dužan sam se zahvaliti i njima. Upravo vatrogasci iz Maglaja su bili sa mnom svakodnevno u potrazi. Hvala i načelniku Mirsadu Mahmutagiću, koji nam je bio od pomoći, kao i svim građanima Maglaja, koji su bili u potrazi i dežurama na mostovima – dodao je Aziz.

Na naše pitanje kada će se Esadu Omersofitiću obaviti dženaza, Aziz je kazao:

– Dženaza će se obaviti u utorak. U ponedjeljak ćemo obaviti sve pripreme, a utorak će biti obavljena dženaza-namaz i tevhid.

doznajemo.com