OD OVE NOVE GODINE NIJE SVE SAMO POSKUPILO: Pogledajte šta je od danas jeftinije u BiH…

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH dala je saglasnost “Telekomu Srpske”, “BH telecomu” i “Hrvatskim telekomunikacijama” da od danas smanje cijene poziva prema brojevima mobilnih mreža drugih operatera u BiH i terminiranja nacionalnih poziva u mobilne mreže.

Telekom operateri su uskladili cjenovnike nakon sprovedene analize tržišta kojim su utvrđene cijene terminacije (završavanja) nacionalnih poziva u mobilne mreže BiH, a RAK je u novembru dao saglasnost na izmjene cjenovnika.

“Telekom Srpske” je cijene usluga u fiksnoj telefoniji u nacionalnom telefonskom saobraćaju (pozivi prema ostalim mrežama u BiH) smanjio sa 0,25 KM po minutu na 0,243 KM po minutu bez PDV-a, saopćeno je iz RAK-a.

“BH Telecom” je cijene poziva prema brojevima mobilnih mreža drugih operatera u BiH za korisnike tarifnih paketa “BizPhone 30”, “ISDN BRA Phone osam” i “ISDN BRA BizPhone 20” smanjio sa 0,25 KM po minutu na 0,243 KM po minutu bez PDV-a.

Za korisnike tarifnih paketa “BH telecoma” – “BizPhone 50”, “ISDN BRA Phone 23” i “ISDN BRA BizPhone 50” cijene su smanjene sa 0,225 KM po minutu na 0,219 KM po minutu bez PDV-a.

U okviru ponude IP Centrex usluge, cijena poziva prema brojevima mobilnih mreža drugih operatera u BiH smanjena je sa 0,23 KM po minutu na 0,223 KM po minutu bez PDV-a, a za korisnike multimedijalnih paketa sa 0,25 KM po minutu na 0,243 KM po minutu bez PDV-a.

Kada je riječ o “Hrvatskim telekomunikacijama”, za privatne korisnike “Osnovnog tarifnog modela”, “Basic”, “Super 50”, “Super 50 plus”, “Business”, “Business pro”, “Homebox basic”, “Homebox”, “Homebox super”, te za pripejd usluge i javne telefonske govornice cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH smanjuje se sa 0,25 KM po minutu na 0,236 KM po minutu bez PDV-a.

Za poslovne korisnike “Osnovnog tarifnog modela”, “Super 50”, “Super 50 plus”, “Business”, “Business pro”, “OfficeBox basic”, “OfficeBox” cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH smanjuje se sa 0,25 KM po minutu na 0,236 KM po minutu bez PDV-a.

Za poslovne korisnike Net Phone paketa cijena za pozive prema drugim mobilnim mrežama u BiH smanjuje se sa 0,22 KM po minutu na 0,206 KM po minutu bez PDV-a.

faktor.ba