Od danas ćete navijati za Fiorentinu: Klub posthumno produžio ugovor Astoriju a evo gdje ide novac

Fudbalski klub Fjorentina napravio je potez vredan divljenja, posthumno je produžio ugovor sa Davideom Astorijem.

Time će novac biti preusmeren njegovoj supruzi i kćerki, a iznenadna vest o šokantnoj smrti 31-godišnjeg igrača u snu je i dalje bolna tema evropskog fudbala.

Astori je bio pred produžetkom ugovora sa klubom, a predsednik kluba Andrea dela Vale rekao je da je sve bilo spremno za nastavak saradnje, potpis je planiran za ponedeljak.

Želeo je da završi karijeru u Fjorentinu, nažalost, to se dogodilo na koban način, ali je Fjorentina pokazala veličinu sav novac koji je planiran za ugovor Astorija će posthumno biti uplaćivan supruzi i ćerki.
Telegraf

Carlos Sanchez se srušio na teren kada je čuo za smrt prijatelja Davidea Astorija

Veznjak Fiorentine na posudbi u Espanyolu Carlos Sanchez teško je podnio vijest o smrti prijatelja Davidea Astorija, čiji jučerašnji tragični odlazak oplakuje cijeli nogometni svijet.
Naime, Kolumbijac se zbližio s Astorijem kada je u ljeto prije dvije godine došao u Fiorentinu i odakle je nedavno stigao u Espanyol.

Sancheza su saigrači nakon meča s Levanteom obavijestili da je Astori umro, na šta se Kolumbijac srušio na teren.

U šoku se nije mogao podići pa su mu saigrači pomogli.

“Pokušavali smo smiriti Carlosa i pomoći mu da se osjeća bolje. Međutim, gubio se od prevelikog stresa i bio je veoma uznemiren. Ne možemo ništa drugo nego izraziti mu saučešće”, rekao je Espanyolov kapiten Victor Sanchez, dok je Sanchez ubrzo potom odletio u Firencu kako bi bio na sahrani preminulog prijatelja.
Izvor: Klix