OBJAVLJENI DETALJI: Mrtav muškarac koji je jučer nađen u kanalu u Lukavcu je 44-godišnji Sadin Mehić…

Beživotno tijelo Sadina Mehića (44) pronađeno je jučer oko 7.25 sati u lukavačkom naselju Koksara, objavio je Faktor, pozivajući se na informaciju iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK).

Odmah nakon pronalaska tijela uviđaj su pod nadzorom postupajućeg tužioca obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjeljenja krim-policije PU Lukavac.

– Obdukcija je završena i utvrđeno je da je uzrok smrti utapanje. Preminuli je imao i povredu glave, ali ona nije dovela do smrti. Utvrđeno je da se radi o nesretnom slučaju i da nema elemenata krivičnog djela – izjavio je za Faktor postupajući tužilac Vedran Alidžanović.

Nakon pronalska tijela pojavila se informacija da je preminulog udarilo auto, ali je istragom utvrđeno da te informacije nisu tačne.

Sadin Mehić je, kako se doznaje, prilikom pada udario glavom, a potom završio u kanalu, gdje se udavio.

Podsjetimo, u Lukavcu je rano ujutro u četvrtak, u naselju Koksara, pronađeno tijelo tada neidentificiranog muškarca. Tijelo je pronađeno u kanalu pored puta na lokalitetu između podvožnjaka i glavne kapije ulaza u GIKIL.

Slučaj je u Policijsku stanicu Lukavac prijavljen u 7.30 sati. Na mjesto događaja izašla je patrola policije i Služba hitne medicinske pomoći, koja je konstatirala smrt. Obaviješteno je i Kantonalno tužilaštvo TK.

Beživotno tijelo Sadina Mehića (44) pronađeno je jučer oko 7.25 sati u lukavačkom naselju Koksara, objavio je Faktor, pozivajući se na informaciju iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK). Odmah nakon pronalaska tijela uviđaj su pod nadzorom postupajućeg tužioca obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjeljenja krim-policije PU Lukavac. Obdukcija je završena i utvrđeno je da je uzrok smrti utapanje. Preminuli je imao i povredu glave, ali ona nije dovela do smrti. Utvrđeno je da se radi o nesretnom slučaju i da nema elemenata krivičnog djela – izjavio je za Faktor postupajući tužilac Vedran Alidžanović.

Doznajemo.com/ Faktor/ Foto: ltk-info.com