NOVINARI SVE RAZOTKRILI: Pogledajte ko je markantni Hercegovac koji u stopu prati Kolindu…

Posebni savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za zdravstvo i sport Tomislav Madžar u razgovoru za Jutarnji list pokušao se obraniti od neugodnih prozivki. ”Nemam nikakve veze s uhićenim poreznim službenikom Radoslavom Raspudićem, niti ga poznajem, niti sam ga ikada susreo”, rekao je za spomenuti medij. Podsjetimo, Madžar se u javnosti spominjao u negativnom kontekstu stogha što je 2009.godine bio direktor u tvrtki Arnea projekti d.o.o., koja je obuhvaćena istragom u postupku protiv negdašnjeg šefa za nadzor PDV-a u Poreznoj upravi Radoslava Raspudiča, a koju je pokrenuo USKOK.

Madžar navodi kako je u spomenutoj tvrtci proveo svega godinu dana, ali da se ni tada nije bavio njezinim poslovanjem, ali niti plaćanjem poreza te opovrgava bilo kakvu vezu s time.

Ima li Madžar uistinu veze s ovom nezgodnom pričom ili ne, otkriti bi trebali oni koji se ovim slučajem bave, no svakako je zanimljiva njegova povezanost s predsjednicom Grabar-Kitarović, čije ogromno povjerenje dotični uživa. Visok, markantan i crn muškarac koji se nerijetko pojavljuje uz šeficu države, već neko vrijeme plijeni pažnju javnosti. A jedno od njihovih prvih zajedničkih druženja u javnosti odvilo se svojedobno, kada je predsjednica u posjetu Sarajevu srela bosansku glazbenu legendu Halida Bešlića, s kojim je ”proćaskala” na ćevapima. Upravo je Madžar zaslužan za to prisno druženje, a zahvaljujući Madžarovoj inicijativi predsjednica se nerijetko spusti među običan svijet, a baš on zadužen je i za česte predsjedničine posjete sportskim terenima.

Madžar je inače bio dio predsjedničina izbornog tima, a spojio ih je sveprisutni i moćni Milijan Brkić s kojim je ovaj u više nego prisnim odnosima. Ta prisnost mora da ovisi i o ”kamenim genima”, jer Brkić i Madžar korijene vuku iz Hercegovine, a ta geografska veza spojila je Madžara i sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Tomo Madžar, jedno vrijeme bio je prisan i sa šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, ali kako je ovaj posrnuo i napustio politički život, tako je i ta prisnost splasnula. Madžar kojega prijatelji opisuju kao samozatajnog liječnika korijene vuče iz Ljubuškog, a znan je i po tome što mu je Bandić dodijelio na korištenje stan od 180 kvadrata i to svega dva mjeseca nakon što je osnovao udrugu koja danas više nije aktivna. Dotični je suvlasnik zagrebačkog noćnog kluba Roko, a navodno je osobno odgovoran za to što je prvi televizijski nastup uoči početka kampanje za predsjedničke izbore Grabar-Kitarović odradila u Bujici, emisiji osebujnog voditelja Velimira Bujanca

Iako je Madžar jedan od mlađih članova HDZ-a, to ga ne spriječava da bude aktivan na gotovo svim područjima. Uz strast prema politici i liječničkom pozivu, ovaj je Hercegovac po svemu sudeći veliki ljubitelj glazbe. Jer, bavio se kroz svoju karijeru organizacijom humanitarnih koncerata s velikim estradnim zvijezdama. Od Nine Badrić, do Bešlića, Mate Bulića, Thompsona i mnogih drugih.

dnevno.hr