NOVINARI POTPUNO RAZOTKRILI DODIKA: Pogledajte gdje pripadnici “Srbske časti” vježbaju pucanje…

Pripadnici Udruženja Srbska čast u kampu u Nišu godinama vježbaju gađanje. Indikativno je zašto humanitarni radnici, što i sami kažu da jesu, vježbaju gađanje u jednom vojnom centru u Nišu. Portal Žurnal došao je do informacija da je upravo Srbska čast povezana sa Putinovim Noćnim vukovima koji su na crnoj listi SAD-a zbog terorističkih akcija u Ukrajini. Kakvu ulogu u svemu ima Milorad Dodik, te priča o navodnim paravojnim formacijama?

Na stranici Srbske časti 7. juna 2016. godine, objavljena je fotografija iz tzv. „Rusko-srbijanskog humanitarnog centra“ u Nišu, uz opis:“Bratskom centru ponudili smo pomoć u vidu ljudstva. I da računaju na nas.

Portal “Žurnal” navodi i da su upravo ovi “humanitarci”, kako su sebe i nazvali, u decembru i januaru bili u Banjoj Luci, u Narodnoj skupštini RS-a i na obilježavanju neustavnog dana RS-a. Na jednoj od brojnih fotografija, na kojima poziraju u maskirnim uniformama, s njima u društvu je i čuvar logora Keraterm i osuđeni ratni zločinac Darko Došen.

„Humanitarac“ Igor Bilbija sjedio je u prvom redu u Skupštini, kada su veterani posljednjeg rata dodijelili priznanje predsjedniku Srbske časti iz Niša Bojanu Stojkoviću.

„Garda Srbska čast“, piše iznad fotografije na kojoj ratni zločinac Darko Došen, nekoliko puta hapšeni kriminalac Igor Bilbija i Bojan Stojković sa svojim prijateljima poziraju u vojnim uniformama. Iza njih je zastava ruskog udruženja ratnih veterana „Nasljednici pobjede“. A upravo sa ruskim udruženjem „Nasljednici pobjede“ Srbska čast godinama njeguje dobre odnose.

Žurnal je došao do saznanja i da je u decembru 2015. godine, opet u Nišu, predsjednik Srbske časti Bojan Stojković primio delegaciju „Nasljednika pobjede“ koju je predvodio general iz Moskve Valerij Vječeslavovič Kaljakin. Tada je Stojkoviću dodijeljena funkcija predsjednika „Nasljednika pobjede“ za Srbiju.

Kaljakin je godinama bio blizak uredu Predsjednika Ruske Federacije. Bio je, 2015. godine, član Komisije za organizaciju državne podrške i razvoja kulture Kozaka u okviru ureda Predsjednika Ruske Federacije, zajedno sa Nikolajom Đakonovom. Ovaj vođa Kozaka bio je jedan od organizatora proruskih paravojnih akcija na Krimu, a pred izbore 2014. godine, sa još 130 Kozaka boravio je u Banjoj Luci. Iako su se predstavljali kao kulturni ansambl, Kozaci su, prema zvaničnim dokumentima koji su u posjedu Žurnala, u BiH ušli u vozilima MUP-a Republike Srpske.

„Srbska čast za mene je nešto najsvetije“, poručio je i Saša Savić, Stojkovićev prijatelj i predsjednik moto kluba „Noćni vukovi“ Srbija.

Za to vrijeme, njegovi prijatelji iz Niša, u majicama Srbske časti vježbaju gađanje iz vatrenog oružja.

„Trening“, napisali su iznad jedne fotografije.

Najistaknutiji među njima je Bojan Stojković, koji se, sa svojim kolegom Igorom Bilbijom, nekoliko puta fotografisao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, prije nego će izaći na ulice u maskirnim uniformama i napisati da je „garda spremna“.

„Ne formiramo paravojne jedinice“, izjavio je Dodik samo dva dana nakon što je članove Srbske časti postrojio u Skupštini i nakon što su ispred njega defilirali članovi ruskog moto kluba „Noćni vukovi“, kojima je ranije uručio posebno priznanje zbog „jačanja rusko-srpskih odnosa“.

Članovi moskovskoj bajkerskog kluba „Noćni vukovi“ nalaze se na crnoj listi SAD-a. Žurnal navodi I da je vođa ove grupe Aleksandar Zaldostanov zvani “Hirurg” imao je sastanke i sa Miloradom Dodikom, a u junu prošle godine predsjednik Republike Srpske pozirao je zajedno sa Hirurgovim bajkerima pokazujući rukom pozdrav „Noćnih vukova“. Isti pozdrav koriste i humanitarci sa fantomkama iz udruženja Srbska čast.

TV1