NOVI ŠOK U ZENICI: Iz rijeke Bosne izvučeno beživotno tijelo…

U Zenici je danas na području Kanala iz rijeke Bosne izvučeno beživotno tijelo još nepoznate osobe.

Prema informacijama iz zeničke policije, leš je oko 16 sati uočen u rijeci, nakon čega su intervenirali vatrogasci i policijski timovi MUP-a ZDK.

– Tijelo je uočeno na sredini rijeke u centru grada. Odmah po dojavi angažirane su sve raspoložive ekipe koje su pratile tijelo do pogodne lokacije za izvlačenje. Za sada nije poznat identitet izvučenog leša – kažu iz policije.

Na licu mjesta nalaze se istražni timovi MUP-a ZDK koji vrše uviđaj, a s događajem je upoznat i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK.

POGLEDAJTE JOŠ VIJESTI IZ RUBRIKE CRNA HRONIKA:

Sumnjivi sadržaj u dvije konzerve u KPZ-u Ustikolina: Stražari našli drogu u paštetama

Zaposlenici Odjeljenja Kaznenopopravnog zavoda Sarajevo u Ustikolini prilikom redovne kontrole pošiljki za zatvorenike otkrili su sumnjive tablete sive boje, upućene zatvoreniku E. H. iz Sarajeva. Tablete su, kako saznajemo, bile skrivene u konzervama dvije paštete.

Obavljen uviđaj

– Pripadnicima Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona Goražde u petak se u 15.45 sati obratio direktor Kaznenopopravnog zavoda Sarajevo, Odjeljenje Ustikolina, i prijavio da su pripadnici KPZ-a prilikom pregleda pošte kod zatvorenika E. H. iz Sarajeva pronašli određeni broj tableta sive boje, koje asociraju na drogu. Na mjesto događaja izašli su pripadnici MUP-a BPK, koji su obavili uviđaj – saopćeno je iz Uprave policije MUP-a BPK.

Zatvorenik E. H. u Ustikolini izdržava kaznu zatvora za razbojništva te tvrdi da se ne radi o drogi nego o tabletama koje koristi prilikom treninga.

Ide na vještačenje

– Radi se o 133 tablete u ambalaži od dvije paštete. Zatvorenik tvrdi da se radi o tabletama koje koristi prilikom treninga bodibildinga, a koje, navodno, daju energiju i snagu. Naložit ćemo vještačenje u Federalnoj upravi policije kako bismo utvrdili prisustvo psihotropnih supstanci – kazao je glavni kantonalni tužilac Mirsad Bilajac.

Nije prvi put da se kod zatvorenika smještenih u Odjeljenju poluotvorenog tipa u Ustikolini pronalazi droga. U oktobru prošle godine, prijavljeno je da je u krugu zatvora pronađeno pakovanje marihuane. Zatvorski stražari su u avgustu 2017. tokom pretresa sobe pronašli manju količinu bijele praškaste materije, a u februaru iste godine dva PVC pakovanja sa 1,5 grama marihuane.

Raniji pretresi

U Kaznenopopravnom zavodu Zenica u julu prošle godine kod osuđenika O. J. iz Tuzle je prilikom pregleda pronađeno 4,75 grama spida. U zajedničkoj akciji Kaznenopopravnog zavoda poluotvorenog tipa Mostar i Specijalne policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona u ovom zatvoru u septembru prošle godine pronađena je marihuana.

Trostruko skuplje u zatvoru

Jedan gram heroina dileri dijele na 10 do 15 “čiza”, koje pakuju u paketiće i prodaju po cijeni od 30 KM. Otprilike ista količina heroina na ulici se prodaje za 10 KM. Prosječan ovisnik konzumira gram ili više dnevno.

Avaz