NOVI DETALJI TRAGEDIJE NA B. GLAVI: Majka je bila sa sinom u autu kad se desio sudar…

Stravične su posljedice sinoćnje saobraćajne nesreće na Borovoj glavi, na putu Šujica – Livno, u kojoj su se sudarili BMW i VW Polo.

Obdukcija, za koju je zadužen  travnički specijalista patolog dr. Amir Spahić, je pokazala da se kod sve tri žrtve radi o teškim povredama i obilnim krvarenjima usljed čega su podlegli na licu mjesta Almedin Tiro – Ame (24) iz Mokronoga, općina Tomislavgrad, te Mario Mikulić (29) iz Bugojna i Maro Drašković (36) iz Makarske, koji je vozio nastradalog Marija i njegovu povrijeđenu majku Mariju Mikulić (52), koja se nalazi na liječenju u Kantonalnoj bolnici u Livnu, jer je zadobila potres mozga i lom rebra.

– Jadna Marija, prerano je ostala bez supruga, a sada i bez mlađeg sina. U Makarskoj su živjeli kao podstanari gdje je Marija radila kao kuharica, a u Bugojno ih je navodno rent-a-car vozilom prevozio njihov prijatelj iz Makarske Maro Drašković, i da tako završe… Tragično da ne može gore. Uz to je i prije nesreće Marija bila nešto i bolesna. Sad joj je ostao jedan sin. Kazali su joj za tragediju. Samo ona zna kako joj je… -, izjavio nam je, dok se čekao završetak obdukcije, bliži rođak nastradalih Mikulića, ne želeći da ga imenujemo.

Prema majčinoj želji sina planiraju ukopati u Bugojnu do oca. Najvjerovatnije već sutra.

– Tragedija i šok. Teško mi je. Naš Almedin je bio divno dijete, dobar radnik. Ne znam kako će mu majka Sabira ovo podnijeti, srčani je bolesnik – izjavio je ispred livanjske mrtvačnice otac nastradalog Almedina, Remzija Tiro, kroz suze, dodajući da su dženazu planirali za ponedjeljak. 

Čekaju jednu od Almedinovih sestara da dođe i ostalu rodbinu.

Za razliku od Tire i Mikulića, za nastradalog Draškovića je, kao državljanina Republike Hrvatske i mještanima Makarske, složenija situacija oko sahrane, jer se čeka ponedjeljak i sređivanje papirologije da se može preko granice.

Prilažući fotografiju nastradalog brata na svojoj Facebook stranici, dirljivu poruku napisala je njegova sestra Almedina Tiro: “Živote moj, sunce moje milo, ne da sestra zlato svoje… Nek ti Allah, dž.š., da vječni rahmet. Boli me duša živote moj, mladosti moja”.

Doznajemo.com/Avaz.ba