NOVA PROMJENA VREMENA STIŽE NAM NAREDNE SEDMICE U BIH: Ovo ni najiskusniji meteorolozi nisu očekivali…

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za narednu sedmicu, a kako je najavljeno, očekuje nas velika promjena – period toplijeg vremena bez najavljenih sniježnih padavina u Bosni i Hercegovini.

U pogledu temperaturnog režima prognozira se hladniji period od 19. do 25. marta i nešto topliji od 26. marta do 3. aprila.

U hladnijem periodu jutarnje temperature zraka u Bosni se očekuju od -3 do 2, a u Hercegovini od 3 do 8 °C. Dnevne temperature u Bosni se prognoziraju od 0 do 5, a u Hercegovini od 5 do 10 °C.

U drugom, toplijem, periodu jutarnje temperature u Bosni se očekuju od 1 do 6, a u Hercegovini od 4 do 9 °C. Dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju oko 12, a u Hercegovini oko 15 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

POGLEDAJTE KAKVO ĆE VRIJEME DANAS BITI:

Očekuje se do 25 centimetara novog snijega

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme.

Prije podne padavine na jugu i istoku, a do kraja dana ili u večernjim satima i u ostalim područjima zemlje, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Bosni će padati snijeg, a u Hercegovini kiša i snijeg. Visina novog sniježnog pokrivača, uglavnom, između 10 i 25 cm.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. U večernjim satima jaki udari vjetra u Krajini, Posavini i na jugozapadu Bosne.

Očekuju se dnevne temperature od -3 do 2, na jugu i sjeveru zemlje od 1 do 6 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje od poslijepodneva. Dnevna temperatura oko -1 °C.

Prije podne padavine na jugu i istoku, a do kraja dana ili u večernjim satima i u ostalim područjima zemlje, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

N1