NOVA PROGNOZA VREMENA| Iako su u BiH opet počele poplave: Ponovo u ove gradove stiže snijeg i susnježica…

U ponedjeljak, 19. marta u BiH se očekuje oblačno vrijeme.

Slab snijeg i susnježica su izgledni u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim predjelima Bosne.

U ostatku zemlje padat će slaba kiša, na planinama će biti također snijega.

Vjetar će biti slab do umjeren, istočnog i sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Hercegovini će puhati iz smjera jugoistoka.

Temperatura zraka se očekuje između nula i šest stepeni, a na zapadu, jugu i jugoistoku zemlje između sedam i 13 stepeni.

U Sarajevu se očekuje oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša. Temperatura zraka između 3 i 6 stepeni Celzijusove skale.

Prognoza za naredne dane: Stiže snijeg

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine u Krajini, na jugozapadu Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine.

U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne tokom dana padavine postepeno slabe i prestaju, uz djelimično razvedravanje.Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 6 do 12, na istoku Bosne i u Hercegovini do 17 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom. Dnevna temperatura oko 13 °C

U nedjelju, 18. 03. 2018., u Bosni i Hercegovini oblačno uglavnom sa slabom kišom. U Bosni prije podne u nizinama je moguća i susnježica. Na planinama slab snijeg. U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, a na jugu zemlje između 8 i 14°C.

U ponedjeljak, 19.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Hercegovini kiša. U Bosni ispod 600 metara nadmorske visine prognozira se kiša ili susnježica, a iznad se očekuje snijeg. Od večernjih sati u Bosni i u nizinama se očekuje snijeg. U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, a na jugu zemlje između 6 i 10°C.

U utorak, 20.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Hercegovini kiša. U Bosni sa snijegom ili susnježicom. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu od 5 do 10°C.

N1