NOĆNI VUKOVI U BIJELJINI: Pogledajte na kojim mjestima su ih novinari danas snimili…

Dvadeset pripadnika grupe ‘Noćni vukovi’ čiji je dolazak podigao mnogo prašine u BiH, sinoć su ušli na teritoriju BiH, a danas se nalaze u manastiru kraj Bijeljine.

Odmah po dolasku, medijima su kazali da je njihov dolazak isključivo vezan za približavanje ruskog i srpskog naroda s obzirom na dugogodišnju istorijsku povezanost te da ne razumiju zašto su se podigle tenzije u vezi sa njihovom posjetom BiH.

‘Noćni vukovi’ su istakli da će posjetiti manastire na području Srbije i BiH, a trenutno se nalaze u manastiru Sveta Petka u blizini Bijeljine.

Njihova balkanska turneja trajat će deset dana, tokom kojih će preći više od 2.000 kilometara, a u Srbiji su već posjetili Beograd, Novi Sad i Šid. Nakon okončanja posjete BiH, tokom koje su planirane posjete vjerskim i kulturnim institucijama, vratit će se u Beograd.

Ruski član ‘Noćnih vukova’ za N1 je kazao da njihova turneja nema nikakve političke konotacije.

Među onima koji su ušli u BiH nije bio vođa “Vukova” Aleksandar Zaldostanov, te Saša Savić, vođa ogranka ove motociklističke grupe u Srbiji koji je proglašen osobom koja predstavlja prijetnju po sigurnost naše zemlje.

Podsjetimo, pripadnici Noćnih vukova, ponovo su dospjeli u žižu javnosti, nakon navoda da će članovi ove organizacije, doći u Bosnu i Hercegovinu. Državni ministar sigurnosti ih je označio kao sigurnosnu prijetnju, dok ga ministar policije Republike Srpske optužuje, da je dobio nalog od mentora iz Sarajeva, da govori neistine o Republici Srpskoj.

Ministarstvo finansija SAD prvi put je uvelo sankcije za Noćne vukove i određeni broj njihovih članova u decembru 2014. godine jer su snosili ili bili saučesnici u djelovanju ili aktivnostima koji su predstavljali prijetnju miru, sigurnosti, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

N1