Nikšić: To je to Bosno, BAKIR JE PRIZNAO

Naglašava da on za Izetbegovića nije Trump, ali da ni on (Izetbegović) za građane ove države nikada nije bio predsjednik koji se bori iskreno za njih i njihovo pravo da svi budu ravnopravni u cijeloj državi.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić komentarisao je priznanje Bakira Izetbegovića (SDA) da je imao saznanje da agent BiH u Hagu nema legitimitet, ali se ipak uputio u reviziju protiv Srbije. Nikšić smatra da su građani prevareni.

Lider SDP-a podsjeća da je u izbornoj kampanji 2018.godine postavio Bakiru Izetbegoviću samo jedno pitanje. Pozvao ga je da odgovori “zašto nas je sve lagao i politički se kockao sa genocidom u Srebrenici u reviziji tužbe protiv Srbije”.

Ponovio odgovornost 31.10.2019. u 18:56
Izetbegović: Savjetnici su mi rekli da idemo u reviziju tužbe iako smo znali da nemamo legitimitet

“Nije odgovorio na pitanje, nego je rekao da bi i on volio sjesti sa Trumpom pa ne može. S Trumpom se nije sastao, ali tužbu uništio jeste. Godinu dana poslije priznao je da je svjesno lagao sve građane Bosne i Hercegovine povodom revizije tužbe. Posipanje pepelom i priznanje da je trebao upoznati i ostale, uljučujući mene, u sav proces danas ne vrijedi ništa. Pravdajući se, opet je pokazao koliko ne shvata biće Bosne i Hercegovine. Pravo na istinu i pravdu pripada svim žrtvama, a nikako samo jednom narodu. To je samo potvrda onoga što sam uvijek govorio, da SDA privatizira i žrtvu, pri čemu interese žrtava stavlja daleko ispod interesa SDA.
Izetbegović je dodao da je trebao podijeliti odgovornost i otkrio suštinu. Danas žali što i drugi nisu odgovorni, ne što je revizija propala”, komentariše Nikšić.

“To je danas posebno očito, dok se u izjavama povlači pred SNSD-om i kukavički odustaje od ANP-a, a kao pravdanje koristi tezu da ‘Srbi’ to ne žele, pri čemu i mene svrstava u ‘bošnjačke lidere’. Ja jesam Bošnjak, ali bošnjački lider nisam, niti imam ambiciju to biti. Ja sam predsjednik bosanskohercegovačke partije u kojoj su lideri svi njeni članovi. Predsjednik sam partije koja želi da imamo državu u kojoj se moraju poštovati zakoni, a ne želje samozvanih ‘lidera’, i u kojoj se mora poštovati volja naroda iskazana na izborima, a svi moramo poštovati Ustav i zakone. Dosta je više da nas oni ‘uče’ šta narodi žele, a da pritom u svakoj prilici lažu, varaju i izdaju i svoj narod i sve građane Bosne i Hercegovine”, zaključuje Nikšić u oštroj poruci Izetbegoviću.