Nikšić: Bakire, sakrio si se iza mlađahnih, čuj sada ovo i ti i oni

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji se danas oštro oglasio povodom, priznanja predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u vezi sa revizijom situacije protiv Srbije, nakon čega ga je prozvala Asocijacija mladih SDA, večeras se ponovo oglasio saopćenjem za javnost.

Naime, Nikšić je u svom prvom saopćenju naveo da je Izetbegović “priznao da je svjesno slagao građane BiH iako je imao saznanje da agent BiH u Hagu nema legitimitet”.

Potom su se oglasili iz Asocijacije mladih SDA te su mu poručili da je jedina istinita rečenica u njegovom saopćenju ta da nije lider.

“U kampanji nisam posezao za jeftinim obećanjima. Sve što sam rekao oko revizije tužbe pokazalo se tačnim. Dužan sam građanima ponoviti da sam tada ukazivao da je Izetbegović odgovoran za propast revizije tužbe za genocid, što je napokon i sam priznao. Sada, „lider“ se krije iza mlađahnih četrdesetogodišnjaka pokušavajući propast revizije svesti na pitanje liderstva. Lidere poput Izetbegovića poželio bi svaki neprijatelj”, naveo je Nikšić u večerašnjem saopćenju.

“Uputio sam pismo Izetbegoviću o potrebi da svi o tome damo svoj glas, da bi krajnji epilog bio njegovo privatiziranje tog sastanka. Umjesto diskusije dobili smo bildanje etno-plemenskog brenda SDA. Ono što je trebalo biti bh. stav potisnuto je u stranu, a pobijedila je logika ‘lidera’, koji se sada krije iza savjetnika. Danas, kada su stvari potpuno jasne, a Izetbegović i sam priznao, njegovi medijski trabanti pokušavaju opravdati prikrivanje činjenica i poigravanje sa međunarodnim ugledom i interesom države. Valjda je ipak samozvani ‘lider’ svjestan da se njihove laži lako mogu demantirati, pa je to prepustio drugima. Tužno je kako se sakriva iza četrdesetogodišnjih “mladih” podanika, koji u nedostatku argumenata posežu za lažima”, navodi Nikšić.