NIJE ISLAM OVO DŽABA ZABRANIO. Nakon što je rodila bolesno dijete OTKRILA JE SA KIME JE IMALA ODNOS

Dijete ima višestruke zdravstvene probleme. Majka Pauline Martin (33) priznala je da je s bratom bila u vezi posljednjih pet godina: ‘Znala sam da nije uredu i planirala sam prekinuti’.

Ženu sa Floride u SAD, koja je rodila dijete svom bratu, policija tereti za incest, piše Sun.

Pauline Martin (33) uhapšena je nakon što je DNK analiza pokazala da njeno tek rođeno dijete ima višestruke zdravstvene probleme. Testiranje je pokazalo da su djetetovi roditelji u krvnom srodstvu.

Policija je pokrenula istragu i otkrila incestuoznu vezu brata i sestre. Pauline je priznala da je u romantičnoj vezi s vlastitim bratom posljednjih pet godina. Redovno su imali spolne odnose.

Policiji je rekla da je planirala prekinuti vezu jer je znala da nije uredu to što rade.

Pauline s drugim muškarcem ima 12-godišnjeg sina. Puštena je uz kauciju od 3.000 dolara i na slobodi čeka nastavak suđenja. Policija pokušava pronaći njenog brata, ali za sada neuspješno.
ekskluziva.ba

Centralna banka BiH uplatila 7,3 miliona KM na račun budžeta institucija BiH

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) danas je uplatila iznos od 7.311.129,83 KM u budžet institucija BiH na osnovu Odluke Upravnog vijeća CBBiH o raspodjeli čistog profita koji je CBBiH ostvarila u 2017. godini.
Neto dobit CBBiH za 2017. godinu iznosi 12.185.216,39 KM. Od tog iznosa, u skladu s članom 27. Zakona o CBBiH, na račun obaveza prema budžetu institucija Bosne i Hercegovine, transferisano je 60 posto ili iznos od 7.311.129,83 KM, dok je 40 posto ili 4.874.086,56 KM raspoređeno u generalne rezerve CBBiH, saopćeno je iz Služba za odnose s javnošću CBBiH.

Na poslovanje CBBiH proteklih godina, konstantni pritisak vrše kamatni rashodi po osnovu negativne kamatne stope na depozite kod inostranih banaka u eurozoni. Finansijska tržišta eurozone su već duži period u znaku negativnih i niskih prinosa na državne obveznice zemalja iz našeg investicionog spektra te izrazito negativnih kamatnih stopa na oročene depozite i depozite po viđenju kod inostranih banaka.

Neizvjesni i negativni tržišni trendovi zajedno sa zakonskim okvirom ulaganja deviznih rezervi CBBiH su neminovno uticali na proces upravljanja deviznim rezervama i visinu prihoda od investiranja te se CBBiH suočava sa sve težim ostvarenjem pozitivnog finansijskog rezultata.

Ostvareni profit za 2017. godinu je rezultat racionalne politike upravljanja CBBiH koja je u 2017. godini ispunila svoj zakonski mandat održavanja monetarne stabilnosti, uz racionalni utrošak resursa. CBBiH i dalje uspjeva u vremenima negativne kamatne stope na tržištu eurozone ostvariti pozitivan finansijski rezultat, iako primarni cilj u centralnom bankarstvu nije ostvarenje profita već održavanje monetarne stabilnosti, navodi se u saopćenju.
Klix.ba