NEVIĐENI SKANDAL: Srbi su OTELI Albanca, onda su se stvari same POSLOŽILE!

Kako navodi izvor blizak istrazi, Šaćiri P. je nestao 17. aprila, kada su ga otmičari “namamili” da dođe u Rašku radi navodne prodaje nekog većeg zemljišta na KiM.

Ivan S. i Zoran J. uhapšeni su zbog sumnje da su oteli Šaćirija P., preprodavca zemljišta na Kosovu, i za njegov otkup tražili novac. Oni su uhapšeni u Beogradu nakon što su uzeli 20.000 evra od poslovnog partnera otetog Albanca iz Vučitrna.

Ivan S. iz Beograda (43) i Zoran J. iz Kuršumlije (48) uhapšeni su zbog otmice Albanca Šaćirija P. (50) iz Vučitrna, koji se bavi preprodajom zemljišta na Kosovu i Metohiji. Oni su od Šaćirijevih saradnika i njegove porodice tražili otkup od 100.000 evra kako bi Albanca pustili na slobodu.

Kako navodi izvor blizak istrazi, Šaćiri P. je nestao 17. aprila, kada su ga otmičari “namamili” da dođe u Rašku radi navodne prodaje nekog većeg zemljišta na KiM.

– Sumnja se da su osumnjičeni saznali da Šaćiri barata velikim svotama novca jer se uspešno bavi posredništvom, kao i prodajom zemlje na Kosovu. Oni su duže vreme planirali kako će da namame Albanca i da ga otmu. U aprilu su uspeli da sa Albancem dogovore sastanak u Raškoj, gde bi se dogovorili oko prodaje zemljišta. Šaćiri je došao sam. Posle kratkog sastanka oni su mu predložili da svrate u Ivanovu kuću na području Aranđelovca. Tu su ga savladali i vezali, a zatim ga držali zatočenog dva dana – kaže izvor iz istrage.

On dodaje da su Ivan i Zoran potom tražili od njegove porodice i saradnika otkup u visini od 100.000 evra.

– Šaćirijev poslovni partner koji je pregovarao sa otmičarima stupio je u kontakt sa policijom. Dogovoreno je da on ide na sastanak sa Ivanom i Zoranom, kao i da sa sobom ponese 20.000 evra obeleženih novčanica. Takođe, rečeno mu je da ako ga otmičari budu pitali zašto donosi tako malo novca, da im kaže da nije mogao za tako kratko vreme da sakupi više – kaže izvor iz policije.

Otmičari nisu ni slutili da je Šaćirijev saradnik u međuvremenu sve to prijavio policiji i da će sa obeleženim novcem doći na dogovoreno mesto.

Određen pritvor

– Dvojica otmičara i Šaćirijev saradnik su se sastali u restoranu na Lionu u Beogradu. Inspektori su već bili postavljeni na sve strane. Pokrivali su sve izlaze, tako da otmičare ne mogu da pobegnu. Odmah prilikom primopredaje 20.000 evra koji su se nalazili u koverti, inspektori su skočili na otmičare i uhapsili ih. Ivan i Zoran su bili zaprepašćeni jer nisu očekivali da će ih Albanci prijaviti srpskoj policiji – otkriva sagovornik iz istrage.

Uhapšeni su, kako saznajemo, odmah u policiji otkrili gde se nalazi Šaćiri, koji je ubrzo pronađen u Ivanovoj vikendici i oslobođen. Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti privedeni u Više tužilaštvo, koje odlučuje o pokretanju istrage.

Imao oružje bez dozvole

Osim za otmicu, Ivan S. se tereti i za nedozvoljeno posedovanje oružja. Policija je, naime, prilikom pretresa njegove vikendice, u kojoj je bio zatočen Šaćiri, pronašla još pištolj, lovački karabin i 16 komada municije, pa je protiv njega podneta dodatna krivična prijava.

Telegraf.rs