NEVIĐEN SKANDAL MEĐU SPORTISTIMA: Reprezentativci optuženi da su silovali djevojku…

Žena koju su navodno silovala dva irska ragbijaša jutro nakon toga poslala je prijateljici SMS poruku u kojoj je napisala: “I tako sam silovana”.

Paddy Jackson (26) Stuart Olding (24) koji igraju za irsku ragbijašku reprezentaciju i klub Ulster optuženi su da su silovali neimenovanu ženu u kući u južnom Belfastu u lipnju 2016. godine. Posljednja je svjedočila njena prijateljica koja je otkrila kakvu je poruku dobila tog jutra.

Djevojke su se te večeri družile s ragbijašima u jednom noćnom klubu, a u jednom trenu žrtva je otišla. Nešto iza tri sata ujutro prijateljici je poslala poruku da je u kući Paddyja Jacksona. Na to ju je prijateljica pitala kako i zašto, no nije dobila odgovor.

Tek joj je oko osam ili devet ujutro stigla nova poruka.

“Najgora noć ikada. I tako sam silovana”, napisala je, dodavši pet tužnih emotikona.
“Bila sam u šoku, pomislila sam o moj bože. Žao mi je, nisam je trebala ostaviti samu”, rekla je prijateljica.
Pokušala ju je nazvati, no prijateljica joj se nije javljala, samo joj je slala u SMS-ove u kojima se žalila na modrice oko intimnog područja.

“Bila su dvojica, treći se pokušao uključiti”, napisala je.

“Prijavila bih ih da znam da će biti kažnjeni. Ali neće, to će biti samo stresno za mene. Ovo je ponižavajuće. Bit će moja riječ protiv njihove, a kako ih je više izmislit će priču o tome da sam drolja koja je to htjela. Ne vidim svrhu u prijavljivanju, osim što ću samu sebe poniziti”, dodala je.

Nije vjerovala ni da će joj analiza DNK pomoći, jer će ragbijaši reći da je seks bio dobrovoljan.
Nakon toga prijateljica ju je nagovorila da posjete kliniku kako bi je liječnici pregledali. Svjedočio je i taksist koji ju je tog jutra vozio doma te je ispričao da je cijelim putem plakala i jecala. S njom je u taksiju bio i ragbijaš Rory Harrison, koji ju je prema riječima taksista, pokušavao utješiti. Sumnjiči ga se da je skrivao informacije i dokaze o slučaju od policije.

Taksist se sjetio da je Rory s nekim pričao preko telefona.

“Rekao je da je ona s njim, da nije dobro i da će ih nazvati ujutro”, ispričao je taksist.

Slobodna Bosna