NERMIN ŠIŠIĆ OSUMNJIČEN DA JE BATINAMA UBIO dječačića od 15 mjeseci…

Nermin Šišić (28), državljanin BiH,  osumnjičen je da je u Crnoj Gori ubio petnaestomjesečnog Pavla Jovovića. Šišić se sumnjiči da je duže vrijeme zlostavljao dijete.

Dječak Pavle je u bolnicu jučer primljen bez srčane akcije i s teškim povredama glave. Mališan star godinu i tri mjeseca smješten je na Odjeljenje intezivne njege u Dječijoj bolnici u Podgorici, gdje je reanimiran. Uprkos svim naporima medicinskog osoblja, koja su trajali čitavu noć, jutros oko 5 sati i 15 minuta je preminuo.

Majka djeteta Jelena Jovović i očuh Šišić danas su u 13 sati sprovedeni u Više državno tužilaštvo gdje ih treba saslušati viši tužilac Zoran Vučinić. 

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, kako pišu podgoričke “Vijesti”, sumnja se da je dijete batinama ubio očuh.

Policija nakon sinoćnjeg saslušanja Šišića sumnja da je on i ranije zlostavljao Pavla.

Nakon obdukcije tijela djeteta trebalo bi se znati kakve mu je povrede očuh nanio, kada i od čega je dijete umrlo.

Iz policije je saopšteno da je Jovović osumnjičena za krivično djelo kršenje porodičnih obaveza.

– Do saznanja o navedenim krivičnim djelima službenici CB Podgorica su došli tako što je juče, 04.02.2018. godine, Stanica za dežurstvo CB Podgorica obaviještena od strane medicinskog osoblja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici da je osoblje ovog Zavoda iz ulice Radosava Burića u Dječiju bolnicu KCCG transportovalo maloljetno dijete muškog pola staro 15 mjeseci s vidljivim tragovima nasilja. Postoje osnovi sumnje da su N.Š. i J.J. izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret na način što je N.Š. u dužem periodu fizički zlostavljao maloljetno dijete staro petnaest mjeseci, sina nevjenčane supruge J.J, te da je J.J. tom prilikom zanemarila svoje zakonom propisane porodične obaveze, usljed čega je dijete zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je danas, 05.02.2018. godine, preminulo na odjeljenju Dječije bolnice KCCG, navodi se iz policije.

doznajemo.com