NEOPISIVA TUGA U NASELJU U KALESIJI: Svi u nevjerici i bolu nakon što su poginule Erna, Ajša i Ajka…

Kalesijsko naselje Miljanovci zavijeno je u crno nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Erna Sinanović (35), Ajka Hamzić (59) i Ajša Hamzić (56), dok su teško povrijeđeni Merima Hamzić (26) i Mehmed Šmigalović (19).

Merima Hamzić je upravljala automobilom Opel Corsa, dok je Mehmed Šmigalović vozio BMW. Prema preliminarnim rezultatima istrage, Merima je iz krajnje desne saobraćajne trake prešla u krajnju lijevu. Automobili su se sudarili lijevim stranama. Inače, taj dio ceste tzv. “pista”, koja povezuje Kalesiju i Živinice, ima četiri saobraćajne trake.

– Nesreća se dogodila po kišovitom i maglovitom vremenu. Poslije strahovitog sudara, pritrčali smo upomoć, ali… Ernu, Ajku i Ajšu mogli smo samo pokriti čaršafima jer su poginule na mjestu nesreće, dok su vatrogasci povrijeđenog vozača BMW-a izvukli nakon rezanja lima – navode mještani Masla.

Erna Sinanović je nekadašnja reprezentativka BiH u odbojci, ponajbolja sportiskinja Kalesije svih vremena. Prijatelji je pamte po vedrom duhu i nasmijanom licu.

Neutješna majka nije mogla progovoriti riječi o gubitku svoje kćerke, dok je otac Suljo Sinanović, inače nogometni trener, u vrijeme naše posjete razgovarao s općinskim načelnikom Seadom Džafićem.

Općinski načelnik Sead Džafić proglasio je 5. januar Dan žalosti na području te općine.

Dan žalosti treba se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Kalesija, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina. Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i ne bi se trebala emitirati muzika u ugostiteljskim objektima, dok elektronski mediji s područja Općine Kalesija svoje programske šeme trebaju prilagoditi Danu žalosti.

– Brat Fahrudin je otišao do Komemorativnog centra u Tuzli kako bi preuzeo Ernino tijelo. Svaka riječ u ovom trenutku je suvišna. Zar se ovakva tragedija mogla i morala dogoditi – tihim glasom će Suljo Sinanović.

Ispred njihove kuće u Miljanovcima pristizale su komšije, rodbina, poznanici, radne kolege… Svi su u šoku i bez riječi.

doznajemo.com