Nema više Evropskog prvaka Džemala Mahmića – a žena mu je trudna

“Policijski timovi u Zenici poduzimaju intenzivne aktivnosti na terenu sa ciljem otkrivanja lica koje stoji iza djela i koje je u bjekstvu, kao i njegovog lociranja i lišenja slobode.

Trenutno se u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saslušavaju sva druga lica koja bi policijskim službenicima mogla dati određena saznanja”, kazali su iz MUP-a ZDK.

Zenička policija još uvijek traga za napadačem koji je jutros u 9 sati u buregdžinici pucao na Džemala Mahmića koji je uslijed povreda preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Sve raspoložive policijske snage Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nalaze se na terenu te tragaju za napadačem koji je u Mahmića ispalio nekoliko metaka nakon čega se udaljio s mjesta događaja sa svojim vozilom u nepoznatom pravcu.

Mahmić je od ranije bio poznat policijskim organima kao žrtva većih pucnjava koje su se dogodile u Zenici. U pucnjavi na Staroj pijaci gdje je smrtno stradao slučajni prolaznik Amer Pivić, Mahmić je bio žrtva napada, ali i u Crkvicama kada je ponovo pogođen slučajni prolaznik.

Svoj život posvetio je sportu, a ostvario je brojne sportske uspjehe. Bio je višestruki evropski, balkanski i bh. prvak u kickboxu.

Razlozi jutrošnjeg napada još uvijek nisu poznati, a iz Operativnog centra MUP-a ZDK su kazali da su sve raspoložive snage na terenu te da se traga za osumnjičenim.