NE ZNA SE JE LI VIŠE ŠOKIRAO SRBE ILI BOŠNJAKE: Pogledajte šta je sada Dodik uradio!

Tvrdnje da Rusija aktivno podržava lokalne političke i paravojne aktere koji nastoje da podele BiH su čista laž

Nije istina da želim stvorim paravojne jedinice u RS ili da budem instrument ruske strane u destabilizaciji zemlje, sve su to laži mojih protivnika. U RS nema paravojnih jedinica. Meni politički legitimitet ne daje Zapad, već ljudi koji glasaju. Tvrdnje da Rusija aktivno podržava lokalne političke i paravojne aktere koji nastoje da podele BiH su čista laž.

Što se tiče kupovine 2.500 pušaka, za to je postojala saglasnost Sarajeva i ona je legitimno pravo na opremanje i naoružavanje policije, u skladu s važećim standardima u Evropi. Ovde smo izloženi riziku od terorizma. Podsetiću na islamistički napad na policijsku stanicu u Zvorniku 2015. godine, kad je ubijen jedan policajac.
Kurir

Radikalni Karamatić prijeti: Tražit ćemo revitalizaciju HZHB-a uz podršku Hrvatske

Ekstremni desničar Mario Karamtić, HSS-ov delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, otkrio je u emisiji “Pošteno” na Federalnoj televiziji (FTV) svoje planove nakon raspisivanja općih izbora 2018. godine, kazavši da će tražiti revitalizaciju takozvane Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.
Radikalni delegat Karamatić je otkrio da će za svoje nakane, u vezi s revitalizacijom takozvane Herceg-Bosne, tražiti pomoć Republike Hrvatske.

“Gotovo je. Čim se raspišu izbori tražit ćemo revitalizaciju Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, u ovoj zemlji smo gazde HNS i ja”, kazao je radikalni Karamatić, dodavši da Bošnjaci misle da su oni sami u Bosni i Hercegovini, ne računajući na Hrvate i Srbe.

Postavlja se pitanje, međutim, da li je Mario Karamatić govorio u svoje ime, u ime Hrvatske seljačke stranke, ili su iz Karamatića progovorili predstavnici Hrvatskog narodnog sabora, odnosno njihov suveren Dragan Čović.
Klix.ba