Ne zna se da li su JEZIVIJA djeca ili čovjek koji ih je snimao (VIDEO)

Snimak je navodno nastao u Argentini. Muškarac je dečacima dao pištolj i nagovorio ih da opljačkaju dečaka koji se vraćao iz škole. Pristup dece oružju je velika tema u Južnoj Americi jer u pojedinim zemljama postoje bande dece kriminalaca.
Telegraf.rs

Ženska kadetska reprezentacija BiH nadigrala Crnu Goru

Kadetske reprezentativke Bosne i Hercegovine pobijedile su danas u prijateljskom meču u Trening centru NS BiH u Zenici vršnjakinje iz Crne Gore sa 2:1.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika. Prvi pokušaj imale su izabranice Ilije Lucića u 24. minuti kada je šut Elme Husić sa dvadesetak metara Milica Knežević izbacila u korner. Slično je pokušala na drugoj strani Jelena Karličić u 28. minuti, ali je golmanica bh tima Imam Šljivo uhvatila loptu.

Reprezentacija BiH do prednosti dolazi u 54. minuti. Nakon kornera u gužvi u šesnaestercu Crnogorki najbolje se snalazi Dušica Lukić koja loptu sa desetak metara šalje u gol za 1:0.

Irma Jusanović je dobro pokušala sa distance u 66. minuti, a lopta je otišla pored gola.

Fadila Mujkić nakon asistencije Selme Hasić u 72. minuti udvostručuje prednost naše reprezentacije.

U prvoj minuti sudijske nadoknade Ana Knežević prolazi po desnoj strani i preciznim šutem smanjuje prednost bh. tima.

Nakon utakmice selektor bh. kadetkinja Ilija Lucić je izjavio:

“Čestitam igračicama na pobjedi. Ispoštovale su sve što smo se dogovorili. Bila je ovo dobra i zanimljiva utakmica. Protivnik je bio po mjeri, a i tražili smo ekipu koja nam može pružiti jak otpor jer se spremamo za elitni krug kvalifikacija. Slijedi još jedna utakmica u kojoj ćemo biti jači za Andreu Gavrić i Enu Taslidžu. Bit ćemo spremni za kvalifikacioni turnir u Bijeljini”, rekao je Lucić.

Iste selekcije će u srijedu, 14. marta u 10 sati u zeničkom Trening kampu odigrati još jedan meč.

Za BiH su igrale: Imam Šljivo (67. Indira Faković), Ajla Zukić, Frančeska Šimić, Dušica Lukić, Đula Velagić (67. Nataša Todorović), Elma Husić (41. Selma Hasić), Irma Jusanović, Sajra Fejzić (41. Fadila Mujkić), Sofija Krajšumović (61. Matea Topalović), Alma Krajnić (70. Layla Brzović) i Lara Ganić.
Klix.ba