NE, NIJE GOTOVO: Stiže nam novi snijeg i tvrde da će biti – obilan…

Prognostičari najavljuju kišu koja će se od nedjelje navečer pretvarati u snijeg. Naobilniji snijeg past će u Lici i Gorskom kotaru, a bit će ga i u unutrašnjosti zemlje. Obilna kiša padat će u Dalmaciji.

Nakon kraće stabilizacije vremena, meteorolozi najavljuju novu promjenu koja će donijeti novi snijeg i niže temperature.

Prema prognozi DHMZ-a, Dalmacija od nedjelje pa do sredine tjedna može očekivati obilnu kišu, dok će u unutrašnjosti i gorju kiša u noći na ponedjeljak postupno prelaziti u snijeg.

Norvežani: Zametena Lika i Gorski Kotar, ali i Zagreb?

Slične najave prognozira i popularni Norveški meteorološki institut, poznat kao jedan od točnijih meteoroloških izvora. Lika i Gorski kotar bit će do sredine tjedna zameteni snijegom, a zabijelit će se i Zagreb, kažu Norvežani.

Što se tiče temperature, DHMZ za Zagreb prognozira da se živa u termometru neće spuštati ispod nule, a isto najavljuje i norveški institut. Prognoze im se razlikuju u najavi količine oborina – dok DHMZ najavljuje nekoliko oblačnih dana s povremenim oborinama i snijegom u gorju, norveška stranica najavljuje obilan snijeg i u unutrašnjosti zemlje.

Novi snijeg ne očekuje se na istoku zemlje, odnosno u Slavoniji i Baranji. Tamo najniže temperature ne bi trebale pasti ispod minus 2 stupnja Celzija, koliko se očekuje u ponedjeljak. Najviše dnevne temperature bit će i više od prosjeka i dosezati i 10 stupnjeva Celzija, no takvo vrijeme Slavoncima će donijeti i obilnu kišu.

Meteorološka stranica Accuweather, također jedan od točnijih izvora za praćenje vremenske prognoze, za područje Zagreba najavljuje povremene snježne nalete od ponedjeljka pa sve do petka, s vrhuncem u utorak i srijedu.

24.sata.hr